Zoek op

JPEG

1) Bestandsformaat 2) Bestandsformaat voor beeld 3) Standaard voor afbeeldingen (comp.)
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/JPEG/1

JPEG

Met de afkorting JPEG (spreekt uit als: jee-peg) wordt een bestandsindeling aangeduid voor het opslaan van rasterafbeeldingen in digitale vorm. Het is een vorm van datacompressie en van broncodering. De naam staat voor Joint Photographic Experts Group. De JPEG-bestandsindeling kent diverse compressiemogelijkheden. Hoe hoger de compressie des te kl...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/JPEG

JPEG

De afkorting staat voor Joint Photographic Experts Group, de organisatie die dit digitale bestandsformaat ontwikkelde. JPEG comprimeert digitale beelden zodat die minder ruimte innemen, maar in tegenstelling tot TIFF-compressie gaat hierbij informatie verloren.
Gevonden op http://www.dromodo.nl/begrippen_camera_obscura.htm

JPEG

Joint Photographic Experts Group. Een bestandsformaat waarmee je grafische voorstellingen in een bestand kan opslaan.
Gevonden op http://www.emazing.nl/woordenlijst.htm

JPEG

De afkorting staat voor Joint Photographic Experts Group, de organisatie die dit digitale bestandsformaat ontwikkelde. JPEG comprimeert digitale beelden zodat die minder ruimte innemen, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld TIFF-compressie gaat hierbij informatie verloren.
Elke keer als je een JPEG-beeld opent en bewerkt, wordt het opnieuw geco...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10284

JPEG

JPEG of Joint Photographic Experts Group is een bestandsindeling voor het opslaan van afbeeldingen in digitale vorm. Ze is gebaseerd op datacompressie en op een broncodering. Andere compressiemethoden zijn bv. GIF of PNG.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10368

JPEG

Joint Photographic Electronic Group. A common standard for compressing image data. JPEG is not commonly used in printing because of data loss.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10372

JPEG

Joint Photographic Experts Group
Bestandsformaat voor true-color bitmaps met datacompressie op basis van DCT.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10433

JPEG

Zie J(E)PEG.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10511

JPEG

Afkorting voor Joint Photographic Experts Group. Bestandsformaat voor afbeeldingen. Kenmerkend voor het JPEG bestandsformaat is dat de compressie de beeldkwaliteit verslechterd. Het JPEG bestandsformaat is zeer geschikt voor fotografische afbeeldingen
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11196

JPEG

(Joint Photographic Experts Group) -- Een grafisch bestands formaat. Vooral gebruikt voor fotografische afbeeldingen (met veel kleuren)
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11197

JPEG

Bestandsformaat voor afbeeldingen, waarin een vorm van compressie wordt toegepast, waardoor een grafisch bestand minder ruimte in beslag neemt. Bestanden van dit type zijn te herkennen aan de extensie .jpg of .jpeg.
Gevonden op http://www.iak.be/new/iakdownloads/internetglossarium.doc

JPEG

(jpg) jpeg (jpg) is een bestandsformaat voor afbeeldingen. De meeste digitale camera's maken foto's in dit bestandsformaat. Voordelen van dit bestandsformaat zijn de goede kwaliteit van de beelden en de relatief lage bestandsgrootte die benodigd is.
Gevonden op http://www.mediaplaats.nl/woordenboek/jpeg_(jpg)

JPEG

Joint Photographic Expert Group, standaard voor compressie digitale kleurenafbeeldingen, gebruikt DCT, compressiefactor tot 100; zie Elektuur apr 94
Gevonden op http://www.ming-automatisering.nl/Definities/

JPEG

Joint Photographic Expert Group, standaard voor compressie digitale kleurenafbeeldingen, gebruikt DCT, compressiefactor tot 100
Gevonden op http://www.pc-tutorials.nl/computerwoordenboek.php?lijst

jpeg

Een bestandsformaat voor JPEG foto's. Soms wordt .jpeg gebruikt Is een synoniem van jpg
Gevonden op http://www.pc-tutorials.nl/computerwoordenboek.php?lijst

JPEG

1) Joint Photographic Experts Group. Een organisatie die verschillende bestandscompressietechnieken heeft ontwikkeld. 2) Een bestandsformaat voor gecomprimeerde bitmapbeelden met verschillende maten van compressie, ontwikkeld door de Joint Photographic Experts Group.
Gevonden op http://www.roulartaprofessional.be/grafischnieuws/e-cademy/grafischglossari

JPEG

JPEG is een bestandsindeling voor het opslaan van een digitale afbeelding. Het is een vorm van datacompressie en broncodering. JPEG staat voor Joint Photographic Experts Group. JPEG is overgebleven uit de tijd dat MS-DOS populair was. Afbeeldingen kregen hierin de extensie *.jpg. De JPEG-bestandsindeling kent diverse compressiemogelijkheden. Hoe ho...
Gevonden op http://www.uitgeverijstreutker.nl/files/pdf/Begrippenbank.pdf

JPEG

Joint Photographic Experts Group - Een werkgroep die technieken ontwikkelt voor de compressie van grafische bestanden. De term wordt ook gebruikt voor de normen die de JPEG heeft ontwikkeld. Bestanden van dit type zijn te herkennen aan de extensie .jpg of .jpeg. GIF en JPEG zijn vaak toegepaste technieken voor grafische bestanden op het internet. D...
Gevonden op http://www.webmasterwoordenboek.nl/j.php?id=2

JPEG

Afkorting van joint photographic experts group. Een afbeeldingenformaat net als GIF, alleen wordt JPEG vaker gebruikt voor foto`s. Foto`s van je digitale camera zijn ook vaak in JPEG-formaat. Zie ook de cursus Afbeeldingen op je website.
Gevonden op http://www.websitemaken.be/index.php?page=begrippenlijst

JPEG

((Joint Photographic Experts Group) Dit is de meest gebruikte standaard van beeldformaat in de digitale fotografie. JPEG (spreek uit als jeepeg) laat een instelbare compressieverhouding toe. Een compressie van 1-10 tot 1-20 van het originele fotobestand is mogelijk zonder zichtbaar kwaliteitsverlies. Zie ook compressieverhouding.)
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers
Geen exacte overeenkomst gevonden.