
de kaas zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [ kas ] Verbuigingen: kazen (meerv.)
geel of wit product van gestremde melk gemaakt Voorbeelden: 'een boterham met kaas' , 'kaas raspen over de pasta' , 'geitenkaas' , 'belegen kaas' je de kaas niet van het brood laten eten (voor jezelf opkomen) geen kaas gegeten hebben van (geen verstand hebben van (ie...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/kaas

1) Abbaye de cîteaux 2) Abbaye de tamié 3) Abdijkaas 4) Abondance 5) Affidélice 6) Aisy cendré 7) Alpkäse 8) Ami du chambertin 9) Amsterdammer 10) Analoogkaas 11) Angelot 12) Appenzeller 13) Arôme de lyon 14) Babygoudse 15) Beaufort 16) Belle des champs 17) Belpaese 18) Bergkäse 19) Beyaz peynir
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Kaas/1

1) Beleg 2) Boterhambeleg 3) Brie 4) Broodbeleg 5) Broodbelegsel 6) Dessert 7) Edammer 8) Franse zangeres 9) Hartig broodbeleg 10) Hartig hapje 11) Keeze 12) Melkproduct 13) Nagerecht 14) Smeltende lekkernij 15) Voedingsmiddel 16) Werk van Willem Elsschot 17) Zuivelproduct 18) Zuivelvariant
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Kaas/1

1) Kruidenkaas 2) Kruidkaas 3) Kruimelkaas 4) Lunchkaas
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/kaas/1

product uit gestremde melk (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/kaas
uit melk gemaakt broodbeleg vb: wil je kaas op je boterham?
belegen kaas
[wat langer gerijpte kaas]de kaas niet van je brood laten eten
[opkomen voor je rechten]er geen kaas van gegeten hebben
[er geen verstand van hebben, het niet goed kunnen]Gevonden op
http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=kaas

gewoonlijk geel, roomkleurig of wit zuivelproduct dat door persing gemaakt wordt uit wrongel (de samengeklonterde massa in gestremde melk), dat snijdbaar of smeerbaar kan zijn, veelal in de vorm van dikke schijven of ronde bollen op de markt komt en onder meer als broodbeleg wordt gebruikt.
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/kaas

Kaas is een zuivelproduct met een vaste structuur. Door het toevoegen van stremsel en zuursel worden de vaste stoffen in de melk (eiwitten, vetten en mineralen) gescheiden van het vocht (de wei). Voorts wordt zout en eventueel schimmels toegevoegd tijdens de bereiding van kaas. Het Nederlandse woord voor kaas stamt van het Latijnse caseus, dat dez...
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Kaas
[film] - Kaas is een Vlaams-Nederlandse film uit 1999 in een regie van Orlow Seunke. Kaas is de verfilming van de novelle Kaas van Willem Elsschot. == Verhaal == Frans Laarmans kan een kantoorbaan op een scheepswerf in Antwerpen opgeven en een vertegenwoordigersfunctie bij een groot kaasbedrijf opnemen, als hij erin slaagt 2...
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Kaas_(film)

zuivelproduct
Gevonden op
https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

zuivelproduct
Jaar van herkomst: 1240 (Bern. )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Duits rooms-katholiek geestelijke en politicus -* 23-05-1881 Trier - Overl. 15-04-1952, Rome. Kaas kwam in 1920 voor de katholieke Centrumpartij in de Rijksdag. In 1928 werd hij voorzitter van het Centrum. Hij werkte sterk het kabinet-Von Papen tegen (1932), maar toonde zich (tijdelijk) tegemoetkomend ten opzichte van de partijleider...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10495

Gemaakt uit melk van koeien, schapen of geiten. Vegetarische kaas is gestremd met een niet-dierlijk stremsel (middel om melk te doen stijf worden). Alle andere kaassoorten zijn gestremd met vloeistof uit de lebmaag van kalveren. Voedingswaarde: eiwitrijk
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10649
Let op: Spelling van 1914 De in de koloniën gebruikte kaas wordt nagenoeg uitsluitend uit Nederland ingevoerd, in den regel in kistjes. De waarde van den invoer bedroeg voor Suriname in 1911 ƒ93024, in 1912 ƒ91857 en in 1913 ƒ90.099, voor de kolonie Curaçao in 1911 ƒ24490, in 1912 ƒ38975. en in 1913 ƒ43760. Eertijds werd in Suriname ...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10738

[slang] kaas; Tatta = Nederlander
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10856

Kaas is een zuivelproduct gemaakt van melk. Kaas levert belangrijke voedingsstoffen, maar het bevat ook veel verzadigd vet. Dit vergroot het risico op hart- en vaatziekten. Het hoge zoutgehalte in kaas vergroot de kans op een hoge bloeddruk. Voor volwassenen geldt het advies om niet meer dan 1,5 plak (30 gram) kaas per dag te eten. Bij voorkeur gaa...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10922

Hollander. Als in: ‘Die kazen hebben geen respect voor mij. Die dillen moeten six feet, nospa!’
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10940

Kaas bestaat vooral uit eiwit en vet. Dit zijn de vaste delen die in melk aanwezig zijn. Bij het kaasmaken komt het er dus vooral op aan de vaste stoffen in de melk te binden en te scheiden van de vloeistof of wei. Deze bereiding omvat zes stappen: het zuursel bereiden, de wrongelbewerking, het vorm...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/18939209
Geen exacte overeenkomst gevonden.