Karameliseren definities

Zoek op

Karameliseren

Karameliseren logo #10377Karameliseren is suiker omzetten tot karamel door verhitting op een laag vuur. Dit vraagt veel precisie omdat karamel oneetbaar wordt als de temperatuur boven de 170°C stijgt. Alnaargelang het doel van de karamel, kunt u heel lichte karamel, blonde karamel of donkerbruine karamel maken.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

Karameliseren

Karameliseren logo #10912 Het bruin laten kleuren van suiker door verhitting. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Karameliseren

Karameliseren logo #10945is suiker omzetten tot karamel door verhitting op een laag vuur. Dit vraagt veel precisie omdat karamel oneetbaar wordt als de temperatuur boven de 170°C stijgt. Al naargelang het doel van de karamel, kan je heel lichte karamel, blonde karamel of donkerbruine karamel maken.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Karameliseren

Karameliseren logo #10990 Karameliseren heeft tot doel de smaak-, geur- en kleureigenschappen van suiker te veranderen Door middel van verhitting wordt suiker eerst tot stroop gesmolten en door verdere verhoging van de temperatuur (boven de 154 ºC) worden verdere smaak- en kleurveranderingen op gang gebracht Het bruin laten kleuren van suiker door verhitting
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990
Geen exacte overeenkomst gevonden.