Zoek op

karameliseren

karameliseren werkw. Door verhitting, suiker omzetten tot karamel   Voorbeeld: ` Het gekarameliseerd mengsel was aangebrand. `  Voorbeeld: `gebruik liever karamelliseren <ref>[https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/karameliseren-karamelliseren-carameliseren ` Bron: Wikiw...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/karameliseren

KARAMELISEREN

1) Het bruin laten worden van suiker door verhitting
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/KARAMELISEREN/1

Karameliseren

is suiker omzetten tot karamel door verhitting op een laag vuur. Dit vraagt veel precisie omdat karamel oneetbaar wordt als de temperatuur boven de 170°C stijgt. Al naargelang het doel van de karamel, kan je heel lichte karamel, blonde karamel of donkerbruine karamel maken.
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-k/

Karameliseren

Karameliseren heeft tot doel de smaak-, geur- en kleureigenschappen van suiker te veranderen Door middel van verhitting wordt suiker eerst tot stroop gesmolten en door verdere verhoging van de temperatuur (boven de 154 ºC) worden verdere smaak- en kleurveranderingen op gang gebracht Het bruin laten kleuren van suiker door verhitting
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Karameliseren

Het bruin laten kleuren van suiker door verhitting. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op http://www.kokswereld.nl/
Geen exacte overeenkomst gevonden.