Zie ook:
konfijt

konfijten werkw. Uitspraak: [ kɔn'fɛitə(n) ] Afbreekpatroon: kon·fij·ten Vervoegingen: konfijtte (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gekonfijt (volt.deelw.)
(vruchten) bewaren in suiker Voorbeeld: 'gekonfijte vruchten zijn lang houdbaar' Synoniemen: conserveren inleggen inmaken 12 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/konfijten

1) Canderen 2) Conserveren 3) Inleggen 4) Inmaken 5) Insuikeren 6) Opslorpen
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Konfijten/1

1) Conficere (Latijn) 2) Conserveren 3) In suiker inleggen 4) Inleggen 5) Inmaken 6) Inmaken in suikerstroop 7) Insuikeren 8) Voedselconservering
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Konfijten/1

in suiker inleggen (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/konfijten

in suiker inleggen
Jaar van herkomst: 1340 (MNW cubebe )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Het houdbaar maken van producten door ze langdurig te koken in een suikerstroopje en vervolgens laten drogen. Konfijten kan betekenen: het conserveren van gevogelte of vlees door langdurig sudderen in een grote hoeveelheid vet
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Het houdbaar maken van producten door ze langdurig te koken in een suikerstroopje en vervolgens laten drogen. Konfijten kan betekenen: het conserveren van gevogelte of vlees door langdurig sudderen in een grote hoeveelheid vet.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Inmaken in suikerstroop of garen in vetstof. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Het inleggen van stukjes vrucht of vruchtschil (citroenschil of limoenschil) in suiker.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

is een conserveringstechniek. Er zijn twee kooktechnieken om te konfijten: in suiker (siroop) en in vet.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Inmaken
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Een bereidings- en conserveringstechniek waarbij ingrediënten langzaam, op een zacht vuur door en door gaar worden gemaakt, helemaal ondergedompeld in óf vet, voor vlees en gevogelte óf een suikerstroop voor fruit Vlees (rund-, wild- of varkensdelen) wordt heel zacht en mals en kan op een koele plaats, in een afgedekte pan of pot en helemaal on...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Konfijten is het houdbaar maken van producten (bij voorbeeld vruchten) door ze langdurig te koken in een suikerstroop en vervolgens laten drogen. Gekonfijte gemberschijven of sinaasappelschillen, gedompeld in pure chocolade, zijn een heerlijke lekkernij.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11320

Een bereidings- en conserveringstechniek waarbij ingrediënten langzaam, op een zacht vuur door en door gaar worden gemaakt, helemaal ondergedompeld in óf vet, voor vlees en gevogelte óf een suikerstroop voor fruit. Vlees (rund-, wild- of varkensdelen) wordt heel zacht en mals en kan op een koele plaats, in een afgedekte pan of pot en helemaal on...
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abck.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.