Konfijten definities

Zoek op
Zie ook: konfijt

konfijten

konfijten logo #1000konfijten werkw. Uitspraak: [ kɔn'fɛitə(n) ] Afbreekpatroon: kon·fij·ten Vervoegingen: konfijtte (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gekonfijt (volt.deelw.) (vruchten) bewaren in suiker Voorbeeld: 'gekonfijte vruchten zijn lang houdbaar' Synoniemen: conserveren inleggen inmaken 12 definities...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/konfijten

Konfijten

Konfijten logo #10101) Canderen 2) Conserveren 3) Inleggen 4) Inmaken 5) Insuikeren 6) Opslorpen
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Konfijten/1

Konfijten

Konfijten logo #10101) Conficere (Latijn) 2) Conserveren 3) In suiker inleggen 4) Inleggen 5) Inmaken 6) Inmaken in suikerstroop 7) Insuikeren 8) Voedselconservering
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Konfijten/1

konfijten

konfijten logo #11306in suiker inleggen (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/konfijten

konfijten

konfijten logo #11344in suiker inleggen
Jaar van herkomst: 1340 (MNW cubebe )
Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Konfijten

Konfijten logo #10360Het houdbaar maken van producten door ze langdurig te koken in een suikerstroopje en vervolgens laten drogen. Konfijten kan betekenen: het conserveren van gevogelte of vlees door langdurig sudderen in een grote hoeveelheid vet
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Konfijten

Konfijten logo #10403Het houdbaar maken van producten door ze langdurig te koken in een suikerstroopje en vervolgens laten drogen. Konfijten kan betekenen: het conserveren van gevogelte of vlees door langdurig sudderen in een grote hoeveelheid vet.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Konfijten

Konfijten logo #10912 Inmaken in suikerstroop of garen in vetstof. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

konfijten

konfijten logo #10914Het inleggen van stukjes vrucht of vruchtschil (citroenschil of limoenschil) in suiker.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Konfijten

Konfijten logo #10945is een conserveringstechniek. Er zijn twee kooktechnieken om te konfijten: in suiker (siroop) en in vet.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

konfijten

konfijten logo #10945Inmaken
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Konfijten

Konfijten logo #10990 Een bereidings- en conserveringstechniek waarbij ingrediënten langzaam, op een zacht vuur door en door gaar worden gemaakt, helemaal ondergedompeld in óf vet, voor vlees en gevogelte óf een suikerstroop voor fruit Vlees (rund-, wild- of varkensdelen) wordt heel zacht en mals en kan op een koele plaats, in een afgedekte pan of pot en helemaal on...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Konfijten

Konfijten logo #11320Konfijten is het houdbaar maken van producten (bij voorbeeld vruchten) door ze langdurig te koken in een suikerstroop en vervolgens laten drogen. Gekonfijte gemberschijven of sinaasappelschillen, gedompeld in pure chocolade, zijn een heerlijke lekkernij.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11320

Konfijten

Konfijten logo #11588Een bereidings- en conserveringstechniek waarbij ingrediënten langzaam, op een zacht vuur door en door gaar worden gemaakt, helemaal ondergedompeld in óf vet, voor vlees en gevogelte óf een suikerstroop voor fruit. Vlees (rund-, wild- of varkensdelen) wordt heel zacht en mals en kan op een koele plaats, in een afgedekte pan of pot en helemaal on...
Gevonden op https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abck.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.