Zoek op

konfijten

konfijten werkw.Uitspraak:   [kɔn'fɛitə(n)] Verbuigingen:   konfijtte (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft gekonfijt (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen (vruchten) bewaren in suiker Voorbeeld:   `gekonfijte vruchten zijn lang houdbaar` &co...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/konfijten

Konfijten

is een conserveringstechniek. Er zijn twee kooktechnieken om te konfijten: in suiker (siroop) en in vet.
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-k/

Konfijten

Konfijten is het conserveren van fruit door het in te leggen in suiker. Lagere vruchtensuikers worden door de juiste omstandigheden van temperatuur, vochtigheid en bescherming tegen micro-organismen na verloop van tijd omgezet tot hogere suikers. Dit proces kan worden versneld door toevoeging van suiker en opzettelijke verdroging. Bekende gekonfij...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Konfijten

konfijten

in suiker inleggen
Jaar van herkomst: 1340 (MNW cubebe )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

konfijten

in suiker inleggen (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/konfijten

Konfijten

Het houdbaar maken van producten door ze langdurig te koken in een suikerstroopje en vervolgens laten drogen. Konfijten kan betekenen: het conserveren van gevogelte of vlees door langdurig sudderen in een grote hoeveelheid vet
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Konfijten

Het konserveren in suikerstroop van hele vruchten of gedeelten daarvan.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10801

konfijten

Inmaken
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Konfijten

Inmaken in suikerstroop of garen in vetstof. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

konfijten

Het inleggen van stukjes vrucht of vruchtschil (citroenschil of limoenschil) in suiker.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Konfijten

Een bereidings- en conserveringstechniek waarbij ingrediënten langzaam, op een zacht vuur door en door gaar worden gemaakt, helemaal ondergedompeld in óf vet, voor vlees en gevogelte óf een suikerstroop voor fruit Vlees (rund-, wild- of varkensdelen) wordt heel zacht en mals en kan op een koele plaats, in een afgedekte pan of pot en helemaal on...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Konfijten

Konfijten is het houdbaar maken van producten (bij voorbeeld vruchten) door ze langdurig te koken in een suikerstroop en vervolgens laten drogen. Gekonfijte gemberschijven of sinaasappelschillen, gedompeld in pure chocolade, zijn een heerlijke lekkernij.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11320
Geen exacte overeenkomst gevonden.