Zoek op

koolhydraten

Organisch‑chemische verbindingen opgebouwd uit de elementen koolstof (C), waterstof (H) en zuurstof (O)waarbij de verhouding tussen waterstof en zuurstof steeds 2:1 (zoals in water) is. Het is beter ze sacchariden (suikers) te noemen. Zetmeel en cellulose zijn ook sacchariden. Zij vormen een belangrijke energiebron voor de verschillende stofwisse...
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/levenswetenschappen-en-geneeskunde/kool

KOOLHYDRATEN

1) Onontbeerlijke voedingsstoffen
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/KOOLHYDRATEN/1

Koolhydraten

Koolhydraat: Engels: carbohydrate; Duits: kohlenhydrat. De naam koolhydraten stamt nog uit de tijd dat onderzoekers van mening waren, dat planten in staat waren om " hydraten van koolstof " te maken. Later ontdekte men dat gehydrateerd koolstof niet bestond en dat er geen moleculen water aanwezig zijn in koolhydraten. Koolhydraten zijn leveranciers...
Gevonden op http://home.kpn.nl/b1beukema

Koolhydraten

Belangrijk element van levende cellen en een belangrijke energie bron voor processen in het lichaam.
Gevonden op http://koemelkallergie.nl/verklarende-woordenlijst/woordenlijst/K-L.html

koolhydraten

koolhydraten zijn een energiebron voor ons lichaam. Alle koolhydraten die we eten worden afgebroken tot glucose. Glucose wordt opgenomen in het bloed en via het bloed vervoerd naar de cellen. Voedingsbronnen van koolhydraten zijn onder andere: aardappels, pasta, rijst, brood, suiker
Gevonden op http://www.dokterdokter.nl/encyclopedie/overzicht

Koolhydraten

voedingsstoffen die 50 tot 55 % van de dagelijkse energie moeten uitmaken in een evenwichtige voeding. Men maakt een onderscheid tussen voedingsstoffen die rijk zijn aan samengestelde koolhydraten (zetmeelhoudend) en voedingsstoffen die rijk zijn aan enkelvoudige koolhydraten (suiker, fruit, snoepgoed…). In een evenwichtige voeding moet dagelijks...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10408

koolhydraten

formule: CnH2Om
synoniemen: suikers, sachariden
engelse vertaling: carbohydrates
duitse vertaling: Kohlenhydrate
Groepen: suikerchemie
Oude benaming voor mono-, di- en polysachariden. Vroeger meende men dat een koolhydraat een gehydrateerde koolstofmolecuul was, omdat koolhydraten altijd de structuurformule C n (H 2 O) m hadden.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10518

koolhydraten

familie van voedingsstoffen: suikers, meel, zetmeel, brood, aardappel, zie ook low-carb, carbohydrates. In druiven zijn de meeste koolhydraten suikers Carbohydraten is een ander woord voor koolhydraten. Koolhydraten zijn de energieverschaffers van het lichaam. Voor iedere sporter zou 60% van zijn voeding uit koolhydraten moeten bestaan, deze kun je...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10519

koolhydraten

Syn.: suikers Def.: in de scheikunde een bepaald type verbinding van koolstof-, waterstof- en zuurstofatomen waarbij de waterstof- en zuurstofatomen in een verhouding 2:1 voorkomen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10880

koolhydraten

één van de drie caloriebronnen van onze voeding. Koolhydraten kunnen eenvoudig (zuivere suiker) of complex (zetmeel) zijn. Complexe koolhydraten vindt men in brood, aardappelen, rijst en pasta (o.a. spaghetti). Ze hebben geen zoete smaak. Bij het verteren van de voeding worden ze afgebroken tot glucose, wat de bloedsuiker doet stijgen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10926

Koolhydraten

Koolhydraten komen voor in drie soorten: monosacchariden, disacchariden en polysacchariden. Alle koolhydraten zijn opgebouwd uit suiker. Monosacchariden uit één suiker, disacchariden uit twee suikers en polysacchariden uit een hele keten van suikers. Zie ook monosacchariden, disacchariden en Polysacchariden. Alle koolhydraten leveren dezelfde koe...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10944

Koolhydraten

Suikers en zetmeel in voedingsmiddelen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11048

koolhydraten

Koolhydraten of suikers, een groep van belangrijke voedingsstoffen die in alle levende organismen voorkomen en een belangrijke rol spelen bij de stofwisseling. De drie hoofdgroepen van voedingsstoffen zijn suikers, vetten en eiwitten. De suikers waartoe ook de zware samengestelde suikers zoals de verschillende soorten zetmeel (granen, aardappels) w...
Gevonden op http://www.menselijk-lichaam.com/algemeen/koolhydraten

Koolhydraten

Belangrijke stoffen voor de energievoorziening van het lichaam
Gevonden op http://www.techniekinnederland.nl/nl/index.php?title=Begrippenlijst

Koolhydraten

Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor het lichaam. Wie gezond eet haalt tussen de 40 en 70% van de energie uit koolhydraten. In voedingsmiddelen zitten verteerbare koolhydraten en niet-verteerbare koolhydraten. Verteerbare koolhydraten zijn zetmeel en suikers die je lichaam kan opnemen en gebruiken als glucose. Niet-verteerbare ko...
Gevonden op http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/koolhydraten.aspx

koolhydraten

voedingsstoffen die vooral dienen als brandstof, maar ook als bouwstof en reservestof gebruikt worden. Koolhydraten zijn ontstaan uit glucose. Bijvoorbeeld: suiker, zetmeel en cellulose.
Gevonden op https://www.goedvoorbereidnaardepabo.nl/app/uploads/2016/12/2015_05-22-Begr
Geen exacte overeenkomst gevonden.