
maceratie zelfst.naamw. Verbuigingen: maceraties
1) : verweking van weefsel met name bij langdurige blootstelling aan vocht 2) : het fijnmaken van voedsel in de maag 3) : een methode om door gecontroleerde rotting vlees van het bot te verwijderen 4) : het extraheren van in vet oplosbare b...Gevonden op
https://woorden.org/woord/maceratie

1) Verweking 2) Weking 3) Lichaamskwelling 4) Uitmergeling 5) Afmatting 6) Inbijting
Gevonden op
https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Maceratie/1

Engels:
Maceration verweking v. weefsel
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10721

verweking
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10733

Weekmaking, verweking, laten verteren van de weke delen..
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10765

losmaken van bv. weefseldelen (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
https://etymologiebank.nl/trefwoord/maceratie

De schillen enkele dagen laten inweken in de most onder gecontroleerde omstandigheden, wat meer kleur en aromatische stoffen oplevert.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_vaktermen_in_de_oenologie

'Maceratie' (Latijn: 'macerāre'; zacht maken, weken) is een zuiver fysisch proces waarbij een lichaam of voorwerp enige tijd wordt blootgesteld aan de inwerking van een vloeistof zoals water, olie of alcohol zonder toevoeging van warmte. In biologie beschrijft de term het uiteenvallen van plantenweefsel in cellen door het oplossen van de middenlam...
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Maceratie

• [medisch] : verweking van weefsel met name bij langdurige blootstelling aan vocht. • [biologie] : het fijnmaken van voedsel in de maag. • [biologie] : een methode om door gecontroleerde rotting vlees van het bot te verwijderen. • [scheikunde] : het extraheren van in vet oplosbare bestanddelen van biologisch materiaal in een olie of een or...
Gevonden op
https://nl.wiktionary.org/wiki/maceratie

Maceratie is het proces waarbij gekneusde druiven (inclusief pitten en steeltjes) weken in de most zodat er tannines, kleurstoffen en aroma’s aan worden onttrokken. Over het algemeen vindt bij rode wijn de maceratie plaats van het moment dat de druiven gekneusd zijn tot na de alcoholische gisting, al is er ook maceratie die voor de fermentatie pl...
Gevonden op
https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/maceratie/
Geen exacte overeenkomst gevonden.