
1) Organische reactie 2) Bereidingswijze
Gevonden op
https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Maillardreactie/1

chemische reactie tussen suikers en aminozuren die o.a. optreedt bij het verhitten van voedingsmiddelen, die hierdoor bruin worden en ook van smaak en geur veranderen; niet-enzymatische bruinkleuring; bruiningsreactie De maillardreactie is vernoemd naar de Franse chemicus Louis-Camille Maillard, die dit proces in 1912 voor het eerst beschreef.
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/maillardreactie

De 'maillardreactie' (ook wel 'niet-enzymatische bruinkleuring' genoemd) is de verzamelnaam voor een complexe reeks chemische reacties die optreden tussen reducerende suikers en aminozuren (bijvoorbeeld in eiwitten), al dan niet onder invloed van warmte (bakken). Tijdens het bakken worden voedingsmiddelen bruin en dit bruinen wordt de maillardreact...
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Maillardreactie

Ook wel
niet-enzymatische bruinkleuring genoemd is de verzamelnaam voor een complexe reeks chemische reacties die optreden tussen reducerende suikers en aminozuren (bijvoorbeeld in eiwitten) onder invloed van warmte. Tijdens het bakken worden voedingsmiddelen bruin en dit bruinen wordt de maillardreactie genoemd. Het bruinen is een chemische...
Gevonden op
https://spaanseverhalen.com/woordenboeken/bouwkunde-woordenboek-a-h/
Geen exacte overeenkomst gevonden.