enigszins zoete, romige, verse Italiaanse kaas, die bereid wordt op basis van koemelk en vaak als nagerecht wordt gegeten met fruit of een ingrediënt vormt bij de bereiding van desserts zoals tiramisu; Italiaanse roomkaas Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/mascarpone
Een zachte Italiaanse roomkaas van koemelk. Lijkt wat textuur en aroma betreft op dikke double cream en wordt vers gegeten als dessert, meestal met fruit. Het is ook een essentieel ingrediënt in tiramisu. Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10329
Italiaanse verse roomkaas, die aangezuurd is met citroen- of wijnsteenzuur en die niet minder dan 40% vet bevat. Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10384
Italiaanse dikke room, veel gebruikt bij onder andere desserts. Eigenlijk is het geen kaas, want het product ondervindt geen rijping. Toch in de volksmond wel een verse kaas genoemd. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912