
de mascarpone zelfst.naamw. (m.)
verse, dikke, brijige Italiaanse roomkaas Gevonden op
https://woorden.org/woord/mascarpone

1) Italiaanse roomkaas 2) Melkproduct 3) Kaas 4) Italiaans gerecht 5) Italiaanse kaas 6) Zachte verse Italiaanse roomkaas
Gevonden op
https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Mascarpone/1

enigszins zoete, romige, verse Italiaanse kaas, die bereid wordt op basis van koemelk en vaak als nagerecht wordt gegeten met fruit of een ingrediënt vormt bij de bereiding van desserts zoals tiramisu; Italiaanse roomkaas
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/mascarpone

Italiaanse roomkaas
Jaar van herkomst: 1992 (GVD )
Gevonden op
https://dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Een zachte Italiaanse roomkaas van koemelk. Lijkt wat textuur en aroma betreft op dikke double cream en wordt vers gegeten als dessert, meestal met fruit. Het is ook een essentieel ingrediënt in tiramisu.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10329

Italiaanse dikke room, veel gebruikt bij onder andere desserts. Eigenlijk is het geen kaas, want het product ondervindt geen rijping. Toch in de volksmond wel een verse kaas genoemd. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10912

Italiaanse roomkaas (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
https://etymologiebank.nl/trefwoord/mascarpone

Italiaanse dikke room, veel gebruikt bij onder andere desserts. Eigenlijk is het geen kaas, want het product ondervindt geen rijping. Toch in de volksmond wel een verse kaas genoemd.
Gevonden op
https://kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

'Mascarpone' is een soort kaas, die voor het eerst voorkwam rond 1600 in Lombardije. Het kan met of zonder toegevoegde suiker worden gebruikt.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Mascarpone
Geen exacte overeenkomst gevonden.