
de mosterd zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [ ˈmɔstərt ] Afbreekpatroon: mos·terd
mengsel met een scherpe smaak, gemaakt van azijn en zaadjes van de mosterdplant Voorbeeld: 'bitterballen met mosterd' mosterd na de maaltijd (<dit zeg je van iets dat niet meer nodig of niet meer relevant is, omdat het te laat komt>) Spreekwoorden en ze...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/mosterd

1) Bruine saus 2) Geneeskrachtige plant 3) Keukenkruid 4) Kruid 5) Kruiderij 6) Kruisbloemige plant 7) Pittige pasta 8) Plant 9) Prikke!ende saus 10) Smaakmaker 11) Smaakstof voor kaas 12) Specerij 13) Toevoeging aan spijzen
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Mosterd/1

1) Dijonnaise 2) Sinapis
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Mosterd/1

kruiderij uit zaad van een mosterdplant
Sinapis alba of
Brassica nigra (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/mosterd
bruingeel mengsel van mosterdzaad, azijn en zout vb: mag ik een beetje mosterd op die knakworstjes?
dat is mosterd na de maaltijd
[daar heb je niets meer aan, het komt te laat]weten waar Abraham de mosterd haalt
[op de hoogte zijn, er alles van weten]Gevonden op
http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=mosterd

(Genus Sinapis) -Mosterd- Volledige wetenschappelijke naam: Sinapis L. Opm. Vrucht lijnvormig met 3-5-nervige kleppen; zaden in 1 rij per hokje. Kroonbladen 7-10 mm lang, geel. Kelkbladen tenslotte recht afstaand.
Gevonden op
http://www.soortenbank.nl/soorten.php?soortengroep=flora_nl&id=277&menuentr

•een in de keuken gebruikte kruidenpasta.
Gevonden op
https://nl.wiktionary.org/wiki/mosterd

kruiderij van gemalen mosterdzaad
Gevonden op
https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

kruiderij van gemalen mosterdzaad
Jaar van herkomst: 1240 (Bern. )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

is een specerij die bereid is uit gemalen of geplette zaden van de zwarte of de witte mosterdplant. Er zijn verschillende soorten mosterd die verschillen in smaak door de variëteit in de toegevoegde ingrediënten. Mosterd wordt gebruikt als smaakmaker in o.a. dressings, soepen, sauzen en bij vlees- en visgerechten. Voedingswaarde gemiddeld per 100...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10396

Scherp geel poeder van de zaden van een aantal gewone mosterdplanten, dat wordt gebruikt als specerij, kleurstof of in de geneeskunde als een opwekkend middel en diureticum, een braakmiddel of een revulsivum
Gevonden op
https://www.ksart.nl/term/mosterd
Geen exacte overeenkomst gevonden.