Zoek op

ontsnappingssnelheid

De snelheid die een voorwerp moet bereiken om aan de zwaartekracht van een ander lichaam te kunnen ontkomen. Om de aarde te kunnen verlaten, moet een raket een snelheid van ruim 11 km/s bereiken.
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/natuurkunde-scheikunde-en-sterrenkunde/

Ontsnappingssnelheid

De ontsnappingssnelheid van een hemellichaam (bijvoorbeeld een planeet) is de minimale snelheid waarmee een niet-aangedreven voorwerp (met veel kleinere massa dan het hemellichaam) vanaf dat hemellichaam zou moeten worden weggeschoten (onder ideale theoretische condities, geen wrijving van de atmosfeer, geen invloed van andere hemellichamen) zodat...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Ontsnappingssnelheid

ontsnappingssnelheid

De snelheid die voor een voorwerp zonder voortstuwing nodig is om vanaf zijn positie te ontsnappen aan het zwaartekrachtsveld waar het voorwerp zich op dat moment in bevindt. De ontsnappingssnelheid voor een object op de Aarde ten opzichte van de zwaartekracht van de Aarde is 11.2 km-s.
Gevonden op http://www.astronomie.nl/begrippenlijst/index.php?catid=1

Ontsnappingssnelheid

Een eigenschap van een object in het heelal: de onder ideale omstandigheden minimale startsnelheid die een niet-aangedreven voorwerp nodig heeft om uiteindelijk volledig aan de zwaartekracht van het betreffende object te kunnen ontsnappen. De ontsnappingssnelheid van de aarde is ongeveer 11,2 kilometer per seconde.
Gevonden op http://www.astronova.nl/o.html

Ontsnappingssnelheid

Als je omhoog springt kom je natuurlijk weer op de aarde terecht. Daar zorgt de aantrekkingskracht van onze planeet voor. Hoe harder je je afzet, hoe hoger je kunt springen.
Maar je moet je wel heel erg hard afzetten om voorgoed los te komen van de aardse zwaartekracht. Daar is een snelheid van maar liefst ruim 11 kilometer per seconde voor nod...
Gevonden op http://www.sterrenkunde.nl/index/encyclopedie/ontsnapp.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.