Zoek op

overbesteding

groei en conjunctuur: De situatie waarbij de besteders meer willen kopen dan met de gegeven capaciteit kan worden geproduceerd. ...
Gevonden op https://www.economischwoordenboek.nl?zoek=overbesteding

Overbesteding

De situatie waarbij de besteders meer willen kopen dan met de gegeven capaciteit kan worden geproduceerd. Er doen zich allerlei spanningsverschijnselen voor: fabrikanten kunnen niet meer op tijd leveren, er zijn te weinig werknemers, er is onvoldoende krediet verkrijgbaar. De prijzen van de productiefactoren gaan omhoog: de lonen stijgen, de prijze...
Gevonden op https://www.finler.nl/overbesteding/

Overbesteding

De effectieve vraag is groter de productiecapaciteit. Er is sprake van bestedingsinflatie en een overspannen arbeidsmarkt. Zie loon-prijsspiraal.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10762

Overbesteding

De effectieve vraag is groter dan de productiecapaciteit; er is sprake van bestedingsinflatie en een overspannen arbeidsmarkt.
Gevonden op http://www.financielebegrippen.com/overbesteding

overbesteding

(= hausse) de effectieve vraag is groter de produktiecapaciteit; er is sprake van bestedingsinflatie en een overspannen arbeidsmarkt. De vraag naar arbeid overtreft het beschikbare aanbod van arbeid. Een situatie van overbesteding wordt ook wel hoogconjunctuur of hausse genoemd.(uit: begrippenlijst economie, 2002)
Gevonden op https://mkalk.home.xs4all.nl/register.htm
Geen exacte overeenkomst gevonden.