
de pesto zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [ ˈpɛsto ] Afbreekpatroon: pes·to
koude basilicumsaus 10 definities
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/pesto

1) Basilicumsaus 2) Basillicumsaus 3) Italiaans gerecht 4) Italiaanse basilicumsaus 5) Italiaanse delicatesse 6) Italiaanse saus 7) Koude saus 8) Ongekookte saus 9) Saus 10) Saus met knoflook en basilicum
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Pesto/1

ongekookte saus van o.m. basilicum, knoflook, olijfolie en geraspte kaas (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/pesto

Een bosje basilicum en een teentje knoflook zeer fijn hakken, 10 gr pijnboompitten pletten en alles mengen met 1 1-2 dl olijfolie. Ook kant-en-klaar te koop.
Gevonden op
http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

ongekookte saus van o.m. basilicum, knoflook, olijfolie en geraspte kaas
Jaar van herkomst: 1999 (GVD )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Een fijngewreven of gepureerde koude saus, oorspronkelijk gemaakt van knoflook, pecorino, basilicum, olijfolie en pijnpitten. Tegenwoordig worden ook koude sausen met andere ingrediënten vaak `pesto` genoemd
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10329

Italiaanse dikke saus gemaakt van gehakte basilicum, pijnboompitten, knoflook, olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Een bosje basilicum en een teentje knoflook zeer fijn hakken, 10 gr pijnboompitten pletten en alles mengen met 1 1-2 dl olijfolie. Ook kant-en-klaar te koop.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10396

Typische saus uit Genova (Ligurië) op basis van basilicum, Parmigiano Reggiano en Pecorino-kaas, pijnboompitten, look en olijfolie.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10715

Pesto is een Italiaanse saus bereid van basilicum, knoflook, pijnboompitten, parmezaanse kaas en olijfolie. De saus is lekker bij pasta of op een geroosterd broodje als aperitiefhapje.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Italiaanse saus gemaakt van gestampte knoflook, pijnboompitten en basilicum, gebonden met olijfolie en parmezaanse kaas
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990
Geen exacte overeenkomst gevonden.