Zie ook:
pikeer

pikeren werkw. Afbreekpatroon: pi·ke·ren Verbuigingen: pikeerde Vervoegingen: gepikeerd (volt.deelw.)
1) aanstrepen 2) met kleine steekjes doornaaien 3) ergeren, prikkelen 4) inprikken van een deeglaag om blazen te voorkomen . 5 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/pikeren

1) Beledigen 2) Biljartterm 3) Boeien 4) Boos maken 5) Doornaaien 6) Iemand boos maken 7) Irriteren 8) Keukenterm 9) Kleermakersterm 10) Kleine plantjes uitzetten 11) Krenken 12) Mals maken van een stuk vlees 13) Met kleine steekjes doornaaien 14) Met kleine steekjes naaien 15) Naaien 16) Naaitechniek
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Pikeren/1

1) Beledigen 2) Boeien 3) Doornaaien 4) Irriteren 5) Krenken 6) Larderen 7) Prikkelen 8) Steken 9) Stikken 10) Toestellen 11) Verspenen
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Pikeren/1

met stiksels doornaaien; beledigen, krenken (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/pikeren

irriteren
Jaar van herkomst: 1631-1634 (WNT )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

(toestellen / pikeren) Toestellen op de vorm: Drukvormen zodanig op de pers vastzetten dat er goede afdrukken van gemaakt kunnen worden. Hierbij worden onvoldoende uitdrukkende delen van de vorm aan de achterzijde met papier of karton beplakt.Toestellen op de legger: Bij het maken van de eerste afdruk wordt de drukspanning zo geregeld, dat de hele ...
Gevonden op
https://www.de-proefpers.nl/graf/w/toe01.html

Tijdens het bereiden van groot vlees voorkomt spek uitdroging van het vlees Er zijn verschillende manieren om spek te gebruiken bij de bereiding van vlees Het aanbrengen van dunne reepjes spek in groot (mager) vlees Het spek voorkomt dat het vlees tijdens de bereiding uitdroogt Pikeren is enigszins vergelijkbaar met larderen, maar bij pikeren worde...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Tijdens het bereiden van groot vlees voorkomt spek uitdroging van het vlees. Er zijn verschillende manieren om spek te gebruiken bij de bereiding van vlees Pikeren: Het aanbrengen van dunne reepjes spek in groot (mager) vlees. Het spek voorkomt dat het vlees tijdens de bereiding uitdroogt. Pikeren is enigszins vergelijkbaar met larderen, maar bij p...
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcp.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.