Zoek op

Poêleren

Poêleren is het garen van grote stukken vlees of heel gevogelte in zijn eigen vocht. Dit gebeurt in een pan met deksel, die in een oven op 140 à 160 graden geplaatst wordt. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een ‘mirepoix’, een mengsel van in dobbelstenen gesneden aromatische groenten en eventueel spek, waarop het vlees geplaatst wo...
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-p/

Poêleren

Poêleren is het braden in een gesloten pan, op de kachel. Poêle betekent `braadpan`, ook kachel. ...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Poêleren

Poêleren

Betekent alles wat in een poêle (koekepan) gebeurt.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

Poêleren

Garen van grote stukken vlees of heel gevogelte, op een bed van groenten en kruiden bij een temperatuur tussen de 140 en 160 ºC Hete geklaarde boter, of helder gemaakte, wordt ruimschoots over het vlees uitgegoten, waarna een langdurig garingsproces in de oven volgt Regelmatig moet hierbij gearroseerd-besprenkeld worden
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990
Geen exacte overeenkomst gevonden.