de postelein zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [ pɔstə'lɛin ] Afbreekpatroon: pos·te·lein eenjarige plant waarvan de blaadjes als groente worden gegeten 10 definities Gevonden op https://www.woorden.org/woord/postelein
(Portulaca oleracea) -Postelein- RH. 0984 Volledige wetenschappelijke naam: Portulaca oleracea L. Diagnostische kenmerken: Bladen verspreid, maar onder de bloemen meestal dicht opeen en in schijnkransen. Bloemen 1-3 bijeen. Kelkbladen gekield, aan de voet vergroeid. Kroonblad Gevonden op http://www.soortenbank.nl/soorten.php?soortengroep=flora_nl&id=2279&menuent
Postelein is een groente met frisgroene blaadjes die een zeer zachte smaak hebben. U kunt postelein zowel rauw, gekookt of gestoofd eten. De groente is bijzonder lekker in soepen, mayonaises en in aardappelpuree. Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10377