
de sabayon zelfst.naamw. (m.) Afbreekpatroon: sa·ba·yon Verbuigingen: sabayons (meerv.)
een crème van wijn, eidooiers, suiker en aromaten . 6 definities
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/sabayon

1) Crème van eierdooiers, suiker en wijn 2) Italiaans dessert 3) Italiaans nagerecht 4) Nagerecht
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Sabayon/1

een nagerecht (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/sabayon

oorspronkelijk een Italiaans dessert (zabaglione) gemaakt van wijn, suiker en eidooiers, maar de naam wordt ook gebuikt voor een luchtige mousselinesaus op basis van Champagne die bij vis of schaaldieren wordt gegeven.
Gevonden op
http://www.rrr.nl

•een crème van wijn, eidooiers, suiker en aromaten.
Gevonden op
https://nl.wiktionary.org/wiki/sabayon

een nagerecht
Jaar van herkomst: 1984 (Blue Band Basiskookboek )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Een vloeibaar, smeuïg dessert met als basis eigeel, suiker, witte wijn of champagne, vanille en marsalawijn. Wordt meestal warm of lauw opgediend in een diep bord of glas.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Luchtige crème bereid van eieren, suiker en droge witte wijn en afgemaakt met likeur of vruchtensap
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990
Geen exacte overeenkomst gevonden.