I schrikken werkw. Uitspraak: [ ˈsxrɪkə(n) ] Afbreekpatroon: schrik·ken Vervoegingen: schrok (verl.tijd ) Vervoegingen: is geschrokken (volt.deelw.) plotseling grote onrust of angst voelen Voorbeeld: 'schrikken van een harde knal' Ik schrok me dood. (ik schrok hevig) II schrikken werkw. Vervoegingen: schrikte (verl.tijd ) Vervoegingen: ... Gevonden op https://www.woorden.org/woord/schrikken
1) Bereidingswijze 2) Ontstellen 3) Plotseling in koken water brengen 4) Plotseling in kokend water brengen 5) Snel afkoelen van een ei 6) Terugdeinzen 7) Verschieten 8) Verschrikken Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Schrikken/1
Gekookte eieren, groenten, ... onder stromend koud water dompelen, zodat het garingsproces snel wordt gestopt. Daardoor zal de eierdooier niet blauw worden en zullen de groenten niet onaangenaam verkleuren. Gevonden op http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/
je bewegen doordat je plotseling bang wordt vb: toen ik op het raam tikte schrok hij wakker schrikken [plotseling wakker worden] ik schrok me dood [ik schrok heel erg] Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=schrikken
Ingrediënten in ijs water dompelen om het kookproces tot staan te brengen. Bij geblancheerde groenten helpt het ook om hun heldere kleur te behouden. Gevonden op http://www.rrr.nl
Onder stromend koud water dompelen zodat het garingsproces snel wordt gestopt. Zo zal de eierdooier niet blauw kleuren en zullen groenten niet onaangenaam verkleuren. Gevonden op http://www.rrr.nl
1> het met schokken verschuiven van touw of staaldraad, dat rond een verhaalkop, of bij het afstoppen, rond een bolder geslagen is. 2> de zeilen wat hoger of wat lager in de mast hijsen, om het touw van het lopende want niet constant op dezelfde plaatsen, de knikplaatsen, te belasten. Zie ook schaken. 3> het (ongewild) met schokken laten ... Gevonden op https://www.debinnenvaart.nl/binnenvaarttaal/index.php?woord=schr#schrikken
Gekookte groenten (of pasta) onder koud water dompelen zodat het garingsproces sneller stopt. Bovendien verkleuren de groenten niet. Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10384
Ingrediënten in ijs water dompelen om het kookproces tot staan te brengen. Bij geblancheerde groenten helpt het ook om hun heldere kleur te behouden.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10877
Het met koud water afspoelen van heet voedsel. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912
Onder stromend koud water dompelen zodat het garingsproces snel wordt gestopt. Zo zal de eierdooier niet blauw kleuren en zullen groenten niet onaangenaam verkleuren.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10914