
sojasaus zelfst.naamw. (de) Afbreekpatroon: so·ja·saus Verbuigingen: sojasauzen (meerv.) Verbuigingen: sojasausje (verkleinwoord)
donkerbruine, gefermenteerde saus, gemaakt van de sojaboon, geroosterd graan, water en zeezout met een pikante smaak . Synoniemen: ketjap 5 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/sojasaus

1) Cheonggukjang 2) Doenjang 3) Hoisinsaus 4) Ketjap 5) Ketjap asin 6) Ketjap manis 7) Ketjap sedang 8) Tamari 9) Teriyaki-saus
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Sojasaus/1

1) Chinees gerecht 2) Japans gerecht 3) Ketjap 4) Sojaproduct 5) Tamari
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Sojasaus/1

Sojasaus, een donkerbruine vloeistof, wordt bereid door gaargekookte sojabonen, bronwater en zeezout te laten gisten. Tijdens dit fermentatieproces wordt het zetmeel van de sojabonen omgezet in suikers en alcohol en wordt het eiwit afgebroken in aminozuren. Wanneer enkel sojabonen worden gefermenteerd, heet de saus ‘tamari’. Wanneer ook gerst o...
Gevonden op
http://www.rrr.nl

Sojasaus is een donkerbruine vloeistof gemaakt van sojabonen die een gistingsproces hebben ondergaan. In Japan heet sojasaus shoyu en wordt hij gemaakt van een mengsel van sojabonen en tarwe.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

is een saus die veel in Chinese en Indonesische keukens wordt gebruikt en hier dan ook zijn oorsprong vindt. De saus bestaat uit o.a. gefermenteerde sojabonen, tarwe en water.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10396

Dit is een bruine, zoute vloeistof, die verkregen wordt door sojabonen te laten gisten (fermentatieproces). Twee soorten:
tamari: Gemaakt van echte sojabonen.
ketjap: (zout 'asin' en zoet 'manis') Dit is een goedkope sojasaus, waarbij men het fermentatieproces kunstmatig verkort door zoutzuur toe te voegen. Ook worden geen sojabonen gebruik...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10649

Welke sojasaus kies je Een van de belangrijkste smaakmakers van Azië is sojasaus Maar de ene sojasaus is de andere niet In het assortiment van Conimex vind je bijvoorbeeld Ketjap Manis, Ketjap Asin, Japanse Sojasaus, Oestersaus en Teriyaki Maar wanneer gebruik je nou welke saus? De beide kecappen zijn Indonesische sojasauzen, waarvan de Asin een '...
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcs.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.