
de spinazie zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak: [ spiˈnazi ] Afbreekpatroon: spi·na·zie
groente van groene bladeren 10 definities
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/spinazie

1) Bladgewas 2) Bladgroente 3) Diepvriesgroente 4) Gesneden groente 5) Gewas 6) Groente 7) Groentesoort 8) IJzerrijke bladgroente 9) Meldeachtige plant 10) Moesplant 11) Plant
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Spinazie/1

1) Moesplant
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Spinazie/1

soort bladgroente
Spinacia oleracea (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/spinazie
groente van groene blaadjes vb: we eten vanavond spinazie
Gevonden op
http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=spinazie

(Spinacia oleracea) -Spinazie - BB. 5148 Volledige wetenschappelijke naam: Spinacia oleracea L. Diagnostische kenmerken: Bladen lang gesteeld, met een stekelpuntje, de onderste langwerpig, de middelste driehoekig-spiesvormig of langwerpig. Bloemen in kluwens, deze tot schijn
Gevonden op
http://www.soortenbank.nl/soorten.php?soortengroep=flora_nl&id=2632&menuent
1) nitraatrijke groente die bestaat uit gladde groene bladeren die gekookt, geblancheerd of gestoofd wordt gegeten of rauw wordt verwerkt in salades, vaak in combinatie met gekookt ei; groene bladgroente
2) snelgroeiende, eenjarige plant waarvan de groene bladeren worden gegeten als groente
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/spinazie

groente
Gevonden op
https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

groente
Jaar van herkomst: 1377-1378 (MNW )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Spinacia, spinazie • blaasmijn, eventueel voorafgegaan door ganggedeelte => 2
• gangmijn van begin tot einde => 7
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10690

Latijnse naam: SPINACIA OLERACEA var. BAZAROET, Familie: Epinards
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10892

Latijnse naam: Spinacia oleracea , Engelse naam: spinach
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10909

Breng in een ruime pan een kopje water met eventueel wat zout aan de kook Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en roer tot de spinazie geslonken is Laat nog ongeveer 3 - 4 minuten koken Giet de spinazie af en breng het op smaak met peper of nootmuskaat Bind eventueel met maizena of met wat beschuitkruim of paneermeel Serveertips Beleg eens geroos...
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcs.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.