Zoek op

stoven

stoven werkw.Uitspraak:   [ˈstovə(n)] Verbuigingen:   stoofde (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft gestoofd (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen zachtjes en langzaam gaar worden of laten worden Voorbeelden:   `Dit vlees moet drie uur stoven`...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/stoven

STOVEN

1) Bereidingswijze 2) Bereidingswijze van voedsel 3) Bewerken van voedsel 4) Bewerking van voedsel 5) Door zacht en aanhoudend verwarmen gaar laten worden 6) Fomenteren 7) Gaarmaken 8) Garen 9) In gesloten pan gaar maken 10) Koken 11) Kooktechniek 12) Langzaam gaar laten worden 13) Langzaam gaar worden 14) Langzaam koken 15) Licht bakken 16) Smoren...
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/STOVEN/1

stoven

voetstoof
Gevonden op http://home.planet.nl/~dumon002/woordenboek/alfa.html

Stoven

of sudderen: is het garen en zachter maken van ingrediënten die door hun samenstelling ongeschikt zijn voor korte bereidingstechnieken. Stoven is dus een kooktechniek waarbij ingrediënt(en) lange tijd op vrij lage temperatuur (net niet koken of ± 90°C), worden gaar gemaakt in weinig of veel vocht (bv water, wijn, vetstof en-of bouillon) en waar...
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-s/

Stoven

Stoven is een kooktechniek waarbij producten lange tijd op relatief lage temperatuur, zo`n 90 graden, worden gaargemaakt in vocht, bijvoorbeeld water, wijn, bouillon of vruchtensap. Vaak wordt deze techniek gebruikt voor ingrediënten die ongeschikt zijn voor andere bereidingswijzen. Voor het stoven gebruik je een speciale pan, een stoofpot, en l....
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Stoven

Stoven

[Engeland] - Stoven is een plaats in het Engelse graafschap Suffolk, met 110 inwoners (1961). Stoven komt in het Domesday Book (1086) voor als `Stou(o)ne`. ...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Stoven_(Engeland)

stoven

•over een vrij laag vuur iets afgesloten in enig vocht gaar laten worden.
Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/stoven

Stoven

Let op: Spelling (deels) uit 1864: [bedrijvend werkwoord] ow. [gelijkvloeiend] (ik stoofde, heb gestoofd), met matige warmte koken, laten gaar worden; (in de geneeskunde.) weeken (door pappen, door kruiden); warmen.
~D, [bijvoegelijk naamwoord] bezig te stoven.
*...VING, v. (-en), het stoven.
~GELD, o. (-en), geld dat betaald wordt...
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/cali003nieu01/cali003nieu01_0022.htm

stoven

gaar worden of maken op zacht vuur
Jaar van herkomst: 1451-1500 (MNW )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Stoven

Het bereiden van voedsel in een gesloten pan, in margarine of een andere vetstof, en onder toevoeging van een vrij grote hoeveelheid vloeistof
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Stoven

Bij stoven wordt de vis bereid in slechts een bodempje vocht bij een temperatuur onder de 100 °C en onder deksel dat eerst met boterpapier is afgedekt. De vis gaart dus in eigen nat en blijft onderaan sappig, terwijl de stoom in de pan ervoor zorgt dat de vis niet uitdroogt.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10361

Stoven

in eigen vocht en een weinig water, wijn, bier of bouillon in een gesloten recipiënt gaar laten worden (`étuver`).
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Stoven

Het bereiden van voedsel in een gesloten pan, in margarine of een andere vetstof, en onder toevoeging van een vrij grote hoeveelheid vloeistof.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Stoven

Gaar maken in een vloeistof met de deksel op de pan. 
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

stoven

gaar doen worden op een zacht vuur (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/stoven

Stoven

Het op een laag vuur, in een gesloten pan, langzaam gaar maken van voedingsmiddelen in meer vocht dan vet. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op http://www.kokswereld.nl/

stoven

op een zacht vuur langzaam gaar laten worden vb: we eten gestoofde vis
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=stoven

Stoven

Stoven is hetzelfde als smoren, alleen wordt er meer vocht toegevoegd. Na het dichtschroeien van het vlees wordt een vloeistof als water, bouillon, wijn of bier toegevoegd. Het is vooral geschikt voor vlees met veel bindweefsel, zoals riblappen, sukadelappen, hamlappen, schouderlappen en poelet, dat door het stoven minder taai wordt. Ook vis kan wo...
Gevonden op http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/stoven.aspx
Geen exacte overeenkomst gevonden.