Stoven definities

Zoek op
Zie ook: stoof

stoven

stoven logo #1000stoven werkw. Uitspraak: [ ˈstovə(n) ] Afbreekpatroon: sto·ven Vervoegingen: stoofde (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gestoofd (volt.deelw.) zachtjes en langzaam gaar worden of laten worden Voorbeelden: 'Dit vlees moet drie uur stoven' , 'een konijn aanbraden en in anderhalf uur gaar stoven' Synoniemen: koken Spreekwoorden en zegs...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/stoven

Stoven

Stoven logo #10101) Bereidingswijze 2) Bewerken van voedsel 3) Bewerking van voedsel 4) Door zacht en aanhoudend verwarmen gaar laten worden 5) Fomenteren 6) Gaarmaken 7) Garen 8) In gesloten pan gaar maken 9) Koken 10) Langzaam gaar laten worden 11) Langzaam gaar worden 12) Langzaam garen 13) Langzaam koken 14) Licht bakken
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Stoven/1

Stoven

Stoven logo #10101) Fermenteren 2) Koken 3) Kooktechniek 4) Smoren 5) Sudderen 6) Verwarmen
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Stoven/1

stoven

stoven logo #11306gaar doen worden op een zacht vuur (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/stoven

Stoven

Stoven logo #10361Bij stoven wordt de vis bereid in slechts een bodempje vocht bij een temperatuur onder de 100 °C en onder deksel dat eerst met boterpapier is afgedekt. De vis gaart dus in eigen nat en blijft onderaan sappig, terwijl de stoom in de pan ervoor zorgt dat de vis niet uitdroogt.
Gevonden op http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

stoven

stoven logo #11331op een zacht vuur langzaam gaar laten worden vb: we eten gestoofde vis
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=stoven

stoven

stoven logo #10814•over een vrij laag vuur iets afgesloten in enig vocht gaar laten worden.
Gevonden op https://nl.wiktionary.org/wiki/stoven

stoven

stoven logo #11619gaar worden of maken op zacht vuur
Gevonden op https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

stoven

stoven logo #11344gaar worden of maken op zacht vuur
Jaar van herkomst: 1451-1500 (MNW )
Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Stoven

Stoven logo #10360Het bereiden van voedsel in een gesloten pan, in margarine of een andere vetstof, en onder toevoeging van een vrij grote hoeveelheid vloeistof
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Stoven

Stoven logo #10384in eigen vocht en een weinig water, wijn, bier of bouillon in een gesloten recipiënt gaar laten worden (`étuver`).
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Stoven

Stoven logo #10403Het bereiden van voedsel in een gesloten pan, in margarine of een andere vetstof, en onder toevoeging van een vrij grote hoeveelheid vloeistof.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Stoven

Stoven logo #10877Gaar maken in een vloeistof met de deksel op de pan. 
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Stoven

Stoven logo #10912 Het op een laag vuur, in een gesloten pan, langzaam gaar maken van voedingsmiddelen in meer vocht dan vet. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Stoven

Stoven logo #10922Stoven is hetzelfde als smoren, alleen wordt er meer vocht toegevoegd. Na het dichtschroeien van het vlees wordt een vloeistof als water, bouillon, wijn of bier toegevoegd. Het is vooral geschikt voor vlees met veel bindweefsel, zoals riblappen, sukadelappen, hamlappen, schouderlappen en poelet, dat door het stoven minder taai wordt. Ook vis kan wo...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10922

Stoven

Stoven logo #10945Gaar maken in een vloeistof met de deksel op de pan. 
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Stoven

Stoven logo #10945of sudderen: is het garen en zachter maken van ingrediënten die door hun samenstelling ongeschikt zijn voor korte bereidingstechnieken. Stoven is dus een kooktechniek waarbij ingrediënt(en) lange tijd op vrij lage temperatuur (net niet koken of ± 90°C), worden gaar gemaakt in weinig of veel vocht (bv water, wijn, vetstof en-of bouillon) en waar...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Stoven

Stoven logo #11588Ook wel smoren of sudderen van vlees. Stoven is het gaar maken van vlees in een gesloten (braad)pan met een mengsel van groenten en kruiden en een geurige vloeistof (bijvoorbeeld bouillon, wijn, cider of bier) Het is eigenlijk hetzelfde als smoren alleen wordt er meer vocht toegevoegd Tijdens de stooftijd wordt het vlees tegen de kook aan gehouden,...
Gevonden op https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcs.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.