Zoek op

koken

koken werkw.Uitspraak:   [ˈkokə(n)] Verbuigingen:   kookte (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft gekookt (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen 1) (van vloeistoffen) bij een bepaalde temperatuur gaan borrelen en verdampen Voorbeeld:   `D...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/koken

KOKEN

1) Bereidingswijze van voedsel 2) Bewerken van voedsel 3) Bewerking van melk 4) Bewerking van voedsel 5) Borrelen 6) Brouwersterm 7) Eetklaar maken 8) Eten bereiden 9) Eten maken 10) Gaar maken 11) Gaarkoken 12) Garen 13) Horecawerk 14) Keukenwerk 15) Klaarmaken 16) Kokerij 17) Koking 18) Kokkerellen 19) Maaltijden bereiden 20) Pocheren 21) Pruttel...
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/KOKEN/1

Koken

Het (beet)gaar laten worden van verse producten in een laag water, bouillon of andere vloeistof van 100ºC (water of bouillon kookt als het borrelt). Men onderscheidt twee manieren:
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-k/

Koken

[keizerin] - Ze was tevens de zesde keizerin die over Japan heerste. Voordat zij keizerin werd was haar geboortenaam Yoro, en haar persoonlijke naam Abe-hime. Ze was de dochter van keizer Shomu, die ze in 749 opvolgde als keizerin Koken. Onder deze naam regeerde ze tot 758. In dat jaar deed ze troonsafstand ten gunste van h...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Koken_(keizerin)

Koken

[voedsel] - Koken is het bereiden van voedsel door middel van verhitting. Door deze voedselverwerkingsmethode verandert de structuur van het rauwe voedsel en worden bacteriën gedood. Daarmee wordt het voedsel makkelijker te verteren en smakelijker, neemt de houdbaarheid toe en de kans op ziektes af. Koken werd mogelijk toe...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Koken_(voedsel)

Koken

In kokend water bij 100°C laten liggen.
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Kooktechniek

koken

•vloeistof verwarmen totdat er zich in de hele vloeistof bellen vormen die naar boven stijgen en openspringen. •met behulp van ingrediënten een maaltijd klaarmaken. •meervoud tegenwoordige tijd van •Nederlands
Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/koken

Koken

Koken aan boord kan op gas, elektra, diesel, petroleum of spiritus (brandalcohol). Voor- en nadelen op een rijtje: Kooktoestel Voordeel Nadeel
Gevonden op http://vaartips.nl/tipk.htm#koken

Koken

Let op: Spelling (deels) uit 1864: [bedrijvend werkwoord] en ow. [gelijkvloeiend] (ik kookte, heb gekookt), door ophoping van warmtestof vocht in koking brengen; spijzen op het vuur week en eetbaar maken; zieden, borrelen; water (doen) -; de aardappelen -; den pot (het eten) -; gaar -, (in [tegenstelling] van braden); gekookt vlees; die meid...
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/cali003nieu01/cali003nieu01_0014.htm

koken

verhitten, spijzen toebereiden
Jaar van herkomst: 1287 (CG NatBl )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

koken

(koken, opkoken) 1> metaal van het ene deel, met een kookbeitel, in het metaal van het andere deel drijven, om zodoende een water- en/of gasdichte naad te verkrijgen. Gedurende een bepaalde periode toegepast bij geklonkenschepen, verder ook bij geklonken stoomketels. 2> het tussen de klinknaden drijven van welijzer of menieplamuur
Gevonden op http://www.debinnenvaart.nl/binnenvaarttaal/woord.php?woord=klu

Koken

Koken gebeurt zelden of nooit bij vis, op uitzondering van de vissoepen zoals bijvoorbeeld de Zuid-Franse bouillabaisse na. In plaats van in gezouten water ( 15gr zout per liter water) te koken kan dit smaakrijker in een bouillon of visfumet. Reken een kooktijd van 10 minuten per kg vis. De vis is gaar wanneer hij van de graat loskomt en het glazig...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10361

Koken

Het bereiden van voedsel in water of een andere vloeistof bij een temperatuur van 100°C.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10403

koken

engelse vertaling: boiling
Proces waarbij een stof overgaat van de vloeistoffase in een gasfase.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10518

Koken

Verhitten in kokende vloeistof ten einde gerechten gaar te maken.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

koken

Het breiden van gerechten in een vloeistof bij een temperatuur van 100°C.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

koken

Verhitten van water of andere vloeistof tot het kookpunt om daarin voedingsmiddelen te bereiden. Het kookpunt van water is 100 °C, het kookpunt van vet is 200 °C.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10914

koken

neiging hebben te braken (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/koken3

koken

het gaar maken in heet water vb: aardappels moet je koken
zo warm zijn dat er damp en bellen te zien zijn vb: water kookt bij 100 graden
hij kookte van woede [hij was heel erg kwaad]
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=koken

Koken

Koken is het gaar maken van eten in kokend water. Het is belangrijk om weinig water te gebruiken en zo kort mogelijk te koken, dan blijven vitamines en de smaak beter bewaard. Groente uit blik of glas kan het best kort tot het kookpunt worden opgewarmd. Diepgevroren groente dient met weinig water te worden opgewarmd of gekookt volgens de gebruiksaa...
Gevonden op http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/koken.aspx

koken

het proces waardoor een vloeistof overgaat in gas als warmte wordt toegevoegd.
Gevonden op https://www.goedvoorbereidnaardepabo.nl/app/uploads/2016/12/2015_05-22-Begr
Geen exacte overeenkomst gevonden.