
1) Druif 2) Druivensoort
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Syrah/1

blauwe druif vooral gebruikt voor grote wijnen (Hermitage etc) vanwege zijn bewaarpotentieel. Maar ook in de nieuwe wereld wordt deze druif veel aangeplant. (bron: Oxford wine companion)
Gevonden op
http://www.wereldvanwijn.nl/index.php?page_id=3

blauwe druiven variëteit Belangrijke druif voor de Languedoc. Een zeer sterke druivensoort voor rode wijn. Belangrijk in de valei van de Rhône en in Australië, waar men deze soort ‘shiraz’ noemt. De wijnen van de syrah hebben een hoog tannine-gehalte, zonder stroef te zijn. Ze ruiken en smaken naar blauw fruit zoals zwarte bessen, met een st...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10507

druivenras in het zuiden van Frankrijk: oorspronkelijk Rhône, later Midi. Winterwijn. Mooie wijnen, stevig, power, origineel: vooral witte peper, ook: rozen, dille, viooltjes, zwart fruit, dierlijk, ceder, zoethout. Heeft structuur, kruidigheid en donkere kleur. Ooit stond de druif uitsluitend in de Hermitage en Côte Rôtie, nu dus verspreid over...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10519

Druivenras dat zich in de Côtes du Rhône en het zuiden van Frankrijk sterk uitbreidt. Levert een dieprode astringente wijn op, met een geur van viooltjes, peper, braam of bosbes. De wijnen hebben krachtige maar zeer verfijnde, fluwelige tannines, waardoor ze verfijnd ouderen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10943
Geen exacte overeenkomst gevonden.