Zoek op

VATICAAN

1) Ambtswoning van de paus 2) Concilieplaats 3) Deel van Rome 4) Europees land 5) Het paleis van de paus 6) Heuvel in rome 7) Paleis in Rome 8) Paleis van de paus 9) Pauselijk paleis 10) Pauselijk paleis te rome 11) Pauselijk verblijf 12) Pauselijke residentie 13) Pauselijke staat 14) Residentie van de paus 15) Zetel van het Rooms Katholieke geeste...
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/VATICAAN/1

Vaticaan

Het Vaticaan is een autonome (=zelfstandige) Rooms-Katholieke staat in Rome. Het staatshoofd is de paus. Het is het kleinste onafhankelijke staatje ter wereld met een oppervlakte van 0,5 km² en slechts 725 inwoners.
Gevonden op http://www.digischool.nl/ak/onderbouw-vmbo/materiaal/begrip/b_italie.htm

Vaticaan

Gebied in Rome dat al vele eeuwen het centrum vormt van de Rooms Katholieke Kerk. In het spraakgebruik wordt er óók het bestuur van deze kerk mee bedoelt, vaak zelfs de persoon van de paus.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10068

Vaticaan

Politiek onafhankelijke stadstaat in het centrum van Rome, waar - naast musea, bibliotheken, studiehuizen, enz. - in de eerste plaats de zetel van het bestuur der katholieke kerk is gevestigd met aan het hoofd de paus.
Zie ook: camerlengo, conclaaf, congregatie, kerkelijke staat, nuntius, pauselijke staat, pauskeuze, sede vacante, suisse.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10694

vaticaan

pauselijke residentie (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/vaticaan
Geen exacte overeenkomst gevonden.