Zie ook:
trancheer

trancheren werkw. Uitspraak: [ ̃trã'ʃerə(n) ] Afbreekpatroon: tran·che·ren Vervoegingen: trancheerde (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft getrancheerd (volt.deelw.)
(vlees of vis) in gelijke plakken of stukken snijden culinair Voorbeelden: 'een hazenrug schuin trancheren om de plakken groter te laten lijken' , 'de rosb...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/trancheren

1) Vlees in stukken snijden 2) Aan stukken snijden 3) Snijden 4) Voorsnijden 5) Keukenterm 6) Wild in stukken snijden 7) Afscheiden 8) Bereidingswijze
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Trancheren/1
Let op: Spelling van 1858 trancher, Fr., snijden, in stukken snijden, doorsnijden; ook voorsnijden, van daar trancheermes, een voorsnijmes, en trancheur, een voorsnijder.
Gevonden op
http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

in stukken snijden (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/trancheren

'Trancheren' is het snijden van vlees, een moot vis of kipfilet, in gelijke delen. Vroeger, vooral in restaurants van de wat chiquere hotels, was het trancheren van vlees een tafelbereiding.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Trancheren

in stukken snijden
Jaar van herkomst: 1734 (WNT )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Het in plakken (gelijkvormige stukken) snijden van gebraden vlees of gevogelte
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Het in plakken (gelijkvormige stukken) snijden van gebraden vlees of gevogelte.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Wild of gevogelte in stukken snijden, groot vlees in plakken schuine plakken. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Heeft een dubbele betekenis:
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Vlees of gevogelte in gelijkmatige stukken snijden.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Het in schuine plakken snijden van groot vlees, zoals rollade, fricandeau of een hele kip, met een scherp niet gekarteld mes
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

In plakken snijden
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Wild of gevogelte in stukken snijden.
Gevonden op
https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

Het in schuine plakken snijden van groot vlees, zoals rollade, fricandeau of een hele kip, met een scherp niet gekarteld mes.
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abct.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.