Zoek op

voorraadgrootheid

algemeen, financiële zaken: Een voorraad gemeten op een bepaald tijdstip; bijv. een voorraad grondstoffen op 31 december ...
Gevonden op https://www.economischwoordenboek.nl?zoek=voorraadgrootheid

Voorraadgrootheid

Onder een voorraadgrootheid verstaan we de voorraad gemeten op een bepaald tijdstip; bijvoorbeeld een voorraad grondstoffen op 31 december 2002. We vinden de voorraadgrootheden terug op de balans. ( > economie)
Gevonden op http://www.em-ha-em-art-productions.nl/kennisbank/beleggen/voorraadgroothei

Voorraadgrootheid

Een grootheid waarvan de omvang op een bepaald moment vaststaat, in tegenstelling tot een stroomgrootheid waarvan de omvang over een bepaalde periode wordt gemeten.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10762

Voorraadgrootheid

Een grootheid waarvan de omvang op een bepaald moment vaststaat, in tegenstelling tot een stroomgrootheid waarvan de omvang gedurende een bepaalde periode wordt gevormd.
Gevonden op http://www.financielebegrippen.com/voorraadgrootheid

Voorraadgrootheid

Grootheid die aangeeft wat de waarde is op een bepaald tijdstip. Deze grootheid is de tegenhanger van de stroomgrootheid. Bijvoorbeeld de balansposten. Deze geven allemaal de stand per balansdatum. Tegenover de voorraadgrootheden staan de stroomgrootheden, zoals alle grootheden op de resultatenrekening.
Gevonden op http://www.uitgeverijstreutker.nl/files/pdf/Begrippenbank.pdf

voorraadgrootheid

is een grootheid waarvan de omvang op een bepaald moment vaststaat, in tegenstelling tot een stroomgrootheid waarvan de omvang gedurende een bepaalde periode wordt gevormd.
Gevonden op http://www.xs4all.nl/~mkalk/begrip03.htm

voorraadgrootheid

is een grootheid waarvan de omvang op een bepaald moment vaststaat, in tegenstelling tot een stroomgrootheid waarvan de omvang gedurende een bepaalde periode wordt gevormd.(uit: begrippenlijst economie, 2002)
Gevonden op https://mkalk.home.xs4all.nl/register.htm
Geen exacte overeenkomst gevonden.