Walsen definities

Zoek op
Zie ook: wals

walsen

walsen logo #1000walsen werkw. Uitspraak: [ 'wɑlsə(n) ] Afbreekpatroon: wal·sen Vervoegingen: walste (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gewalst (volt.deelw.) 1) plat(ter) maken met een wals (1) Voorbeeld: 'staal walsen' over iemand heen walsen (iemand respectloos behandelen) 'Ze voelt zich nu veel zelfverzekerder en laat niet meer over zich ...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/walsen

Walsen

Walsen logo #10101) Bewerkingstechniek 2) Dansen 3) Een dans uitvoeren 4) Koudbewerking 5) Lamineren 6) Metaalbewerking 7) Mooie dans 8) Plat maken 9) Platmaken 10) Pletten 11) Slechten 12) Stoomwalsen 13) Uitrollen van metalen 14) Uitslaan 15) Vermaak 16) Vormgevingstechniek
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Walsen/1

Walsen

Walsen logo #10101) Dansen 2) Pletten 3) Ronddraaien 4) Stoomwalsen 5) Verpletteren 6) Vormen
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Walsen/1

walsen

walsen logo #11306dansen (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/walsen

Walsen

Walsen logo #11635Walsen is het zachtjes in kleine cirkels bewegen van het glas met wijn. Door deze beweging komt er extra zuurstof in de wijn en komen er extra aroma’s vrij die zorgen voor een voller ‘bouquet’.
Gevonden op https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/walsen/

walsen

walsen logo #10491Zware, zelfaandrijvende of gesleepte apparaten die worden gebruikt voor het samenpersen van korrelig vulmateriaal.
Categorie: Gereedschap en Uitrusting > verdichtingsuitrusting.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10491

walsen

walsen logo #10519het ronddraaien van het glas (op een tafel of in de hand) om aroma`s los te maken. Eerst ruiken, dan walsen, dan wederom ruiken. Het verdient aanbeveling een groot glas te nemen bij het proeven van wijn, zie glaswerk Met het walsen komt de wijn in contact met zuurstof en verdwijnen de vluchtige aroma`s, kurk en petrol. Ook: de zuurstofminnende stof...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10519

walsen

walsen logo #10942lets dat men veel wijnkenners en pseudo-wijnkenners kan zien doen het in het glas laten ronddraaien van de wijn waardoor de wijn langs de wand omhoogkruipt en een groter oppervlak aan de lucht wordt blootgesteld. Hierdoor treedt er een sterkere verdamping van vluchtige (geur)stoffen op. Dit verhoogt de concentratie aan geurstoffen in de lucht boven...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10942
Geen exacte overeenkomst gevonden.