Wrongel definities

Zoek op

wrongel

wrongel logo #1000 de wrongel zelfst.naamw. Verbuigingen: wrongelen Verbuigingen: wrongeltje neerslag van gestremde melk
Gevonden op https://woorden.org/woord/wrongel

Wrongel

Wrongel logo #10101) Kaasstof in melk 2) Kaasstof 3) Fluiter 4) Zurige melkgerecht 5) Zuivelproduct 6) Melk die gestremd is 7) Melkproduct 8) Ongerijpte kaas 9) De gestremde melk 10) Kwark 11) Gestremde melk 12) Plattekaas
Gevonden op https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Wrongel/1

wrongel

wrongel logo #10835min of meer vaste, witte stof die men door het stremmen van melk verkrijgt en waaruit men, als het vocht eruit gewrongen is, kazen bereidt; kaasstof
Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/wrongel

Wrongel

Wrongel logo #11618door draaiing tot een geheel bij elkaar gevoegde haren, wrong - Voorbeeld: ‘Uit ieder plooike kwam er een gekronkelde tresse haar gerold en dan, opengekamd en opgebonden met een blauw zijden lintje, stond het wijd om haar hoofd in een lichte wrongel goud-blond en wollig
Gevonden op https://dbnl.org/tekst/leme001taal02_01/leme001taal02_01_0025.php

wrongel

wrongel logo #11344gestremde melk
Jaar van herkomst: 1350 (MNW )
Gevonden op https://dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

wrongel

wrongel logo #11306ongerijpte kaas (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op https://etymologiebank.nl/trefwoord/wrongel

Wrongel

Wrongel logo #11644Wrongel is de vaste massa die ontstaat wanneer melk wordt gestremd tijdens het kaasmaakproces. Het bestaat uit samengeklonterde melkbestanddelen zoals caseïne-eiwitten, vet en een deel van het vocht, en vormt de basis voor het maken van kaas.
Gevonden op https://fnzkaas.nl/kennisbank/wrongel/

wrongel

wrongel logo #11331gestremde en uitgelekte melk vb: van wrongel wordt kaas gemaakt
Gevonden op https://mowb.muiswerken.nl/

Wrongel

Wrongel logo #10756Bij het maken van kaas is de 'wrongel' de massa van de door stremsel of zuursel samengeklonterde eiwitten uit de melk die het eerste stadium van de kaas vormen. Voor het maken van harde kaas wordt de wrongel tijdens de kaasbereiding sterk samengeperst met een kaaspers, zodat zo veel mogelijk vocht wordt uitgedreven.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Wrongel
Geen exacte overeenkomst gevonden.