geurige, geraspte of dungesneden citroenschil, limoenschil of sinaasappelschil die dient als smaakmaker in uiteenlopende gerechten Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/zeste
Een zeste is een stukje dun gesneden buitenschil van een citrusvrucht. U kunt het gebruiken om allerlei gerechten op smaak te brengen, vooral dan taarten en nagerechten. Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10377
Sinaasappel- of citroenschil (zonder wit) in julienne. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912
Geurige heel dun gesneden buitenschil van citroen, mandarijn, sinaasappel enz.. Zesteur is het gereedschap waarmee men dit doet. Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945
Is een dun gesneden buitenschil (zonder wit) van een citroen of sinaasappel, gesneden in heel dunne reepjes (julienne). U kunt het gebruiken om allerlei gerechten op smaak te brengen. Zestes trekken in de schil van sinaasappelen of andere citrusvruchten gebeurd het gemakkelijkste met een citrustrekker of ‘zesteur’: dit is een speciaal m... Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945