
afschuimen werkw. Uitspraak: [ 'ɑfsxœymə(n) ] Afbreekpatroon: af·schui·men Vervoegingen: schuimde af (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft, is afgeschuimd (volt.deelw.) 1) overtollig schuim verwijderen Vervoegingen: heeft afgeschuimd (volt.deelw.) Voorbeeld: 'een glas bier afschuimen' 2) achter elkaar bezoeken
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/afschuimen

1) Afstropen 2) Afromen 3) Afspanen 4) Doorzoeken 5) Bereidingswijze 6) Sop verwijderen 7) Ontvetten
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Afschuimen/1

'Afschuimen' is het verwijderen van schuim en andere drijvende zaken die zich tijdens het bereiden van gerechten aan het oppervlak vormen. Dit komt veel voor tijdens de bereiding van bouillons.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Afschuimen

Met een schuimspaan het schuim van de oppervlakte scheppen, met name bij bouillons
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Met een schuimspaan het schuim van de oppervlakte scheppen, met name bij bouillons.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Het verwijderen van een substantie van het oppervlak van een vloeistof.
Categorie: Procédés en Technieken > subtractieve procédés en technieken.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10491

Het met een schuimspaan verwijderen van schuim van een bouillon zodat er een heldere vloeistof achterblijft. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Met een schuimspaan het schuim van de oppervlakte scheppen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Met een schuimspaan het schuim van de oppervlakte scheppen Het afscheppen van vetdeeltjes of gestolde eiwitten die tijdens het kookproces naar de oppervlakte komen
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Het met een schuimspaan verwijderen van schuim van een bouillon zodat er een heldere vloeistof achterblijft.
Gevonden op
https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

Afschuimen doe je door met een schuimspaan het schuim van het kookvocht te scheppen, bijvoorbeeld als je vlees kookt in bouillon. Door af te schuimen krijg je een mooie heldere bouillon Bron: Vlees.nl
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abca.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.