Het verwijderen van een substantie van het oppervlak van een vloeistof. Categorie: Procédés en Technieken > subtractieve procédés en technieken. Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10491
Het met een schuimspaan verwijderen van schuim van een bouillon zodat er een heldere vloeistof achterblijft. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912
Met een schuimspaan het schuim van de oppervlakte scheppen Het afscheppen van vetdeeltjes of gestolde eiwitten die tijdens het kookproces naar de oppervlakte komen
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990
Afschuimen doe je door met een schuimspaan het schuim van het kookvocht te scheppen, bijvoorbeeld als je vlees kookt in bouillon. Door af te schuimen krijg je een mooie heldere bouillon Bron: Vlees.nl Gevonden op https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abca.html