Zoek op

afstempelen

financiële zaken: 1. het verlagen van de nominale waarde van een aandeel. ...
Gevonden op https://www.economischwoordenboek.nl?zoek=afstempelen

afstempelen

vennootschapsrecht: verlagen van de nominale waarde van een aandeel om dit in overeenstemming te brengen met het werkelijke ...
Gevonden op https://www.juridischwoordenboek.nl/zoek/afstempelen

afstempelen

afstempelen werkw.Uitspraak:   ['ɑfstɛmpələ(n)] Verbuigingen:   stempelde af (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft afgestempeld (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen 1) een stempel zetten (op iets) Voorbeeld:   `een poststuk afstempel...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/afstempelen

AFSTEMPELEN

1) Stempelen 2) Stempopdrukken
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/AFSTEMPELEN/1

Afstempelen

Het verlagen van de nominale waarde van een aandeel. Wordt o.a gebruikt om de balansverhoudingen te verfraaien, maar het wil ook nog wel eens een indicatie zijn dat een onderneming flink in de problemen zit. ( > beleggen > algemene terminologie)
Gevonden op http://www.em-ha-em-art-productions.nl/kennisbank/beleggen/afstempelen.htm

Afstempelen

Dit is het verlagen van de nominale waarde van een aandeel, om bijvoorbeeld de balansverhoudingen te verbeteren na een periode van verliezen.
Afstempelen vindt ook plaats als een bedrijf bepaalde activiteiten beëindigt en daarom het door aandeelhouders gestorte kapitaal terugbetaalt.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10251

Afstempelen

Verlagen van de nominale waarde van een aandeel om dit in overeenstemming te brengen met het werkelijke vermogen van de vennootschap.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10783

Afstempelen

Hierbij wordt de zogenaamde nominale waarde van een obligatie of aandeel aangepast door de onderneming waardoor deze wordt uitgegeven. Dit betekent dat de onderliggende waarde van het aandeel of obligatie wordt aangepast ten gunste van de balansrekening van het bedrijf. Met andere woorden: Er wordt kapitaal onttrokk...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10820

Afstempelen

Afstempelen is verlaging van de nominale waarde van een aandeel. Doel van afstempelen is om de nominale aandeelwaarde beter af te stemmen op het werkelijke vermogen van de vennootschap.
Gevonden op http://www.ensie.nl/definitie/Afstempelen

Afstempelen

Verlagen van de nominale waarde van een aandeel om dit in overeenstemming te brengen met het werkelijke vermogen van de vennootschap. Terugbetalen op aandelenkapitaal.
Gevonden op http://www.financielebegrippen.com/afstempelen

Afstempelen

Wij verstaan hier onder afstempelen het afwaarderen van de nominale waarde van een aandeel.
Gevonden op http://www.homefinance.nl/algemeen/woordenlijst/woordenlijst_a.asp
Geen exacte overeenkomst gevonden.