Alfalfa zijn gekiemde zaadjes afkomstig van luzerne, een kruidachtige plant uit Azië. Door het kiemen wordt de voedingswaarde hoger en zijn de zaden beter verteerbaar. Alfalfakiemen zijn malser dan taugé en zijn lekker in salades, als garnituur op brood of in omeletjes. Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10377
Ontkiemde zaden afkomstig van de "luzerne klaver". Trefwoord: kiemen Voedingswaarde: hoog gehalte aan eiwitten, mineralen en vitamine C Te koop: natuurvoedingswinkels-sommige supermarkten
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10649
Medicago, rupsklaver • vlekmijn: Coleophora discordella • vouwmijn of blaasmijn zonder begingang; larve met gechitiniseerde kop => 2 • gangmijn, of blaasmijn met begingang; larve een made => 6 Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10690
Alfalfa is een kiemplantje van het luzerne-klaverblad Het lijkt een klein beetje op taugé (taugé is het kiemplantje van de groene mungboon), maar dan fijner Alfalfa heeft een lekkere pittige smaak en is rijk aan vitamine C en ijzer Je kunt alfalfa rauw eten in salades en over gerechten Maar je kunt het ook heel kort wokken of op het laatst aan so... Gevonden op https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abca.html