Astringent is een andere benaming voor een samentrekkend mondgevoel. Een samentrekkend gevoel in je mond krijg je van bijvoorbeeld (erg) zure, zoute en bittere smaakstofjes. Zie ook; Wrang. Gevonden op http://www.bierwoordenboek.com/
Astringent is de beschrijving van een wijn die een gevoel in de mond achterlaat dat omschreven kan worden als wrang, stroef, ruw en/of droog. Meestal komt dit voor bij nog jonge rode wijnen die nog veel harde tannines bevatten. Gevonden op https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/astringent/
wijn met te veel tannine ; voor een jonge rode wijn, kan dit een criterium zijn dat een goede rijping uitdrukt.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10693
Wordt gezegd van een wijn die een beetje wrang en ruw in de mond is. Dit is vaak het geval bij jonge, tanninerijke wijnen die nog wat ronder moeten worden. Astringentie wordt veroorzaakt door het effect van tannines op de eiwitten in het speeksel, waardoor een zeer droog gevoel onstaat op het tandvlees en de binnenkant van de snijtanden. Met het o.... Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10943