
de azijn zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [ aˈzɛin ] Verbuigingen: azijnen (meerv.) vloeibare, zure smaakmaker, onder andere gebruikt in dressings en als conserveermiddel Voorbeelden: 'augurken ingemaakt in azijn' , 'wijnazijn' Synoniemen: edik Spreekwoorden en zegswijzen • men vangt meer vliegen met honing/stroop dan met
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/azijn

1) Smaakstof 2) Conserveervloeistof 3) Smaakmaker 4) Conserveermiddel 5) Eek 6) Veldzuring 7) Vinaigre 8) Meerlaagse smaakmaker 9) Antikalkmiddel 10) Bederfwerend middel 11) Keukenvloeistof 12) Water met zure smaak 13) Schoonmaakgerei 14) Bitter vocht 15) Ingrediënt van ouzo 16) Inlegstof 17) Inmaakmiddel
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Azijn/1

zure vloeistof (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/azijn
zure vloeistof die gebruikt wordt om smaak aan gerechten te geven vb: wij doen altijd olie en azijn op de sla
Gevonden op
http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=azijn

vloeistof die bestaat uit verdund azijnzuur en onder andere gebruikt wordt om voedsel smaak te geven of te conserveren Volgens het Nederlandse Warenwetbesluit Gereserveerde aanduidingen van 24 maart 1998 mag azijn niet minder dan 4% azijnzuur bevatten. Als de hoeveelheid azijnzuur lager is dan 4%, is het edik. In Noord-Nederlandse streektalen wordt...
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/azijn

vloeistof uit azijnzuur en water
Gevonden op
https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

vloeistof uit azijnzuur en water
Jaar van herkomst: 1285-1286 (CG I 1, 1153 )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

verdund azijnzuur, gebruikt om voedsel smaak te geven of te conserveren
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10396

Verdund azijnzuur, gebruikt om voedsel smaak te geven of te conserveren
Categorie: Materialen > azijnzuur.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10491

water of wijn met 1% azijnzuur, of meer, maar dan wordt het steeds sterker en kan je minder gebruiken, wordt het ook minder fijn Wijnazijn: uit wijn of sherry kan met behulp van azijnzuurbacteriën azijn ontstaan
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10519
Geen exacte overeenkomst gevonden.