Azijn definities

Zoek op

azijn

azijn logo #1000 de azijn zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [ aˈzɛin ] Verbuigingen: azijnen (meerv.) vloeibare, zure smaakmaker, onder andere gebruikt in dressings en als conserveermiddel Voorbeelden: 'augurken ingemaakt in azijn' , 'wijnazijn' Synoniemen: edik Spreekwoorden en zegswijzen • men vangt meer vliegen met honing/stroop dan met
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/azijn

Azijn

Azijn logo #10101) Smaakstof 2) Conserveervloeistof 3) Smaakmaker 4) Conserveermiddel 5) Eek 6) Veldzuring 7) Vinaigre 8) Meerlaagse smaakmaker 9) Antikalkmiddel 10) Bederfwerend middel 11) Keukenvloeistof 12) Water met zure smaak 13) Schoonmaakgerei 14) Bitter vocht 15) Ingrediënt van ouzo 16) Inlegstof 17) Inmaakmiddel
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Azijn/1

azijn

azijn logo #11306zure vloeistof (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/azijn

azijn

azijn logo #11331zure vloeistof die gebruikt wordt om smaak aan gerechten te geven vb: wij doen altijd olie en azijn op de sla
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=azijn

azijn

azijn logo #10835vloeistof die bestaat uit verdund azijnzuur en onder andere gebruikt wordt om voedsel smaak te geven of te conserveren Volgens het Nederlandse Warenwetbesluit Gereserveerde aanduidingen van 24 maart 1998 mag azijn niet minder dan 4% azijnzuur bevatten. Als de hoeveelheid azijnzuur lager is dan 4%, is het edik. In Noord-Nederlandse streektalen wordt...
Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/azijn

azijn

azijn logo #11619vloeistof uit azijnzuur en water
Gevonden op https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

azijn

azijn logo #11344vloeistof uit azijnzuur en water
Jaar van herkomst: 1285-1286 (CG I 1, 1153 )
Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Azijn

Azijn logo #10396verdund azijnzuur, gebruikt om voedsel smaak te geven of te conserveren
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10396

azijn

azijn logo #10491Verdund azijnzuur, gebruikt om voedsel smaak te geven of te conserveren
Categorie: Materialen > azijnzuur.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10491

azijn

azijn logo #10519water of wijn met 1% azijnzuur, of meer, maar dan wordt het steeds sterker en kan je minder gebruiken, wordt het ook minder fijn Wijnazijn: uit wijn of sherry kan met behulp van azijnzuurbacteriën azijn ontstaan
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10519
Geen exacte overeenkomst gevonden.