Bechamelsaus definities

Zoek op

bechamelsaus

bechamelsaus logo #1000 de bechamelsaus zelfst.naamw. Verbuigingen: bechamelsausen bechamelsauzen gebonden saus van bouillon of melk
Gevonden op https://woorden.org/woord/bechamelsaus

Bechamelsaus

Bechamelsaus logo #10101) Saus 2) Gebonden melksaus 3) Witte saus 4) Bijgerecht 5) Melksaus 6) Met roux bereide melksaus
Gevonden op https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Bechamelsaus/1

bechamelsaus

bechamelsaus logo #11344melksaus
Jaar van herkomst: 1847 (KKU )
Gevonden op https://dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Bechamelsaus

Bechamelsaus logo #10384Saus gebaseerd op melk en roux (een roux wordt gemaakt met boter en bloem). De melk wordt gekookt en de roux wordt er dan ondergemengd. Nadien kan je nog kruiden zoals peper en zout toevoegen.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10384

Béchamelsaus

Béchamelsaus logo #10990 Witte melksaus gebonden dmv een roux (Zie daar) Genoemd naar de hofmeester van Lodewijk XIV, de markies van Béchamel
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10990

bechamelsaus

bechamelsaus logo #11306melksaus (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op https://etymologiebank.nl/trefwoord/bechamelsaus

Bechamelsaus

Bechamelsaus logo #10361Saus op basis van melk en roux: 1 liter melk koken, roux (40gr boter + 30gr bloem) eronder roeren en kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
Gevonden op https://kooknieuws.nl/vaktermen/

Bechamelsaus

Bechamelsaus logo #10756'Bechamelsaus' oftewel 'witte saus' is een saus die in veel keukens wordt gebruikt als basissaus, bijvoorbeeld in de Franse en in de Italiaanse keuken. De eerste bechamelsaus werd gemaakt door kalfsvlees en kruiden langzaam in melk te smoren, waarbij extra room werd toegevoegd.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Bechamelsaus
Geen exacte overeenkomst gevonden.