de bechamelsaus zelfst.naamw. Verbuigingen: bechamelsausen bechamelsauzen gebonden saus van bouillon of melk Gevonden op https://woorden.org/woord/bechamelsaus
Saus gebaseerd op melk en roux (een roux wordt gemaakt met boter en bloem). De melk wordt gekookt en de roux wordt er dan ondergemengd. Nadien kan je nog kruiden zoals peper en zout toevoegen. Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10384
Witte melksaus gebonden dmv een roux (Zie daar) Genoemd naar de hofmeester van Lodewijk XIV, de markies van Béchamel
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10990
Saus op basis van melk en roux: 1 liter melk koken, roux (40gr boter + 30gr bloem) eronder roeren en kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Gevonden op https://kooknieuws.nl/vaktermen/
'Bechamelsaus' oftewel 'witte saus' is een saus die in veel keukens wordt gebruikt als basissaus, bijvoorbeeld in de Franse en in de Italiaanse keuken. De eerste bechamelsaus werd gemaakt door kalfsvlees en kruiden langzaam in melk te smoren, waarbij extra room werd toegevoegd. Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Bechamelsaus