
beetgaar bijv.naamw. Afbreekpatroon: beet·gaar Verbuigingen: beetgaarder Verbuigingen: beetgaarst
gaar maar met moet tijdens het eten nog wel bijten meestal betrekking hebbend op pasta of groente Voorbeelden: '- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze in ongeveer 5 minuten beetgaar in water met wat zout. Giet ze af in een vergiet...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/beetgaar

1) Al dente 2) Keukenterminologie 3) Kookterm 4) Licht gekookt
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Beetgaar/1

1) Aldente
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Beetgaar/1

Aanduiding voor de graad van gaarheid, voor groenten gaar maar nog knapperig, voor deegwaren gaar maar nog stevig.
Gevonden op
http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

slechts enige tijd gekookt, zodat er tijdens het eten nog wel op gebeten moet worden; bijna gaar; al dente
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/beetgaar

Ook `al dente` genoemd.
Hierbij is het voedsel wel gaar maar nog een beetje stevig.
Het valt dus niet slap in je mond uit elkaar als je een hap neemt.
De term wordt met name gebruikt bij de bereiding van groenten en pasta.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10190

Ook `al dente` genoemd. Stadium van gaarheid waarbij het voedsel enige stevigheid behoudt; de term wordt met name gebruikt bij de bereiding van groenten en pasta
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Ook ` al dente ` genoemd. Stadium van gaarheid waarbij het voedsel enige stevigheid behoudt; de term wordt met name gebruikt bij de bereiding van groenten en pasta.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Gaarheid waarbij het voedsel zijn stevigheid behoud.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Aanduiding voor de graad van gaarheid, voor groenten gaar maar nog knapperig, voor deegwaren gaar maar nog stevig.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Gaarheid waarbij het voedsel zijn stevigheid behoud.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

of bijtgaar: is een aanduiding voor de graad van gaarheid, waarbij het voedsel enige stevigheid behoudt. Dat wil zeggen dat het voedsel een textuur bezit die bij het erin bijten nog steeds duidelijk valt waar te nemen, nog enige weerstand heeft. Deze term wordt met name gebruikt bij de bereiding van groenten en pasta: groenten zijn gaar, maar nog k...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Gaarheid waarbij het voedsel zijn stevigheid behoud
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Het is al lang niet meer in gewaardeerd om je groente of deegwaren helemaal suf te koken. Tegenwoordig vindt men het zonde als alle gezonde, smakelijke sappen met het kooknat worden weggegooid. Bovendien ‘eet het lekker weg’ als het gerecht nog een beetje stevig, of liever beetgaar is.
Gevonden op
https://www.kokswereld.nl/culinair-woordenboek/
Geen exacte overeenkomst gevonden.