Zoek op

braiseren

braiseren werkw. ov , kookkunst het eerst aanbraden en vervolgens net onder het kookpunt gaar laten worden van bepaalde voedingsmiddelen, met name vlees, vis en harde groente    Voorbeeld: `In rode wijn gebraiseerde varkenswangetjes. ` Bron: WikiWoordenboek. Spellingbraiseren' ...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/braiseren

BRAISEREN

1) Smoren
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/BRAISEREN/1

Braiseren

Kooktechniek die bijna identiek is aan smoren: het garen van product in een niet kokende vloeistof. Het vocht komt niet hoger dan een kwart van het product. Door bij lage temperatuur (onder de 70ºC) te werken, worden stugge eiwitten soepeler.
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-b/

Braiseren

Het smoren of stoven van levensmiddelen in een pan met gesloten deksel en met weinig vocht (1-3) van de hoeveelheid.
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Kooktechniek

Braiseren

Smoren of stoven onder deksel.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

Braiseren

Stoven, smoren (braisage: het stoofgerecht met de fonds)
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Braiseren

Stoven, in eigen vocht
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

braiseren

smoren (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/braiseren
Geen exacte overeenkomst gevonden.