Zoek op

dienstenbalans

internationale economische betrekkingen / integratie: deelbalans van de betalingsbalans waarop de ontvangsten en uitgaven ...
Gevonden op https://www.economischwoordenboek.nl?zoek=dienstenbalans

Dienstenbalans

Zie Dienstenrekening voor uitleg van het begrip `Dienstenbalans`.
Gevonden op https://www.finler.nl/dienstenbalans/

dienstenbalans

De verhouding tussen inkomsten en uitgaven voor de diensten in een bepaald jaar in een bepaald gebied. Onder de diensten valt ook het toerisme. De vele toeristen die Frankrijk bezoeken zorgen voor een overschot op de dienstenbalans.
Gevonden op http://www.digischool.nl/ak/onderbouw-vmbo/materiaal/begrip/b_frankr.htm

dienstenbalans

deelbalans van de betalingsbalans waarop de ontvangsten en uitgaven van de diensten worden vermeld. Voorbeelden van diensten zijn het transportverkeer, toerisme en het doen van allerlei werkzaamheden (projecten) zoals het bouwen- aanleggen van bruggen, dijken, havens, vliegvelden etc. in het buitenland.
Gevonden op http://www.xs4all.nl/~mkalk/begrip10.htm

dienstenbalans

deelbalans van de betalingsbalans waarop de ontvangsten en uitgaven van de diensten worden vermeld. Voorbeelden van diensten zijn het transportverkeer, toerisme en het doen van allerlei werkzaamheden (projecten) zoals het bouwen/ aanleggen van bruggen, dijken, havens, vliegvelden etc. in het buitenland.(uit: begrippenlijst economie, 2002)
Gevonden op https://mkalk.home.xs4all.nl/register.htm
Geen exacte overeenkomst gevonden.