Zoek op

exon

exon zelfst.naamw. [biologie] een deel van het pre-mRNA dat de kern verlaat en dus getranscribeerd wordt   Voorbeeld: `Kunt u mij nogmaals uitleggen wat een exon is? ` Bron: Wikiwoordenboek - exon. Spelling'exon' komt NIET voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de T...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/exon

exon

(van Engels: expressed region) De exons zijn de nucleotidesequenties van een gen die in het definitieve mRNA terecht komen en dus ook coderen voor het eiwit dat voor het betreffende erfelijke kenmerk verantwoordelijk is. (De delen van het gen die door slicing uit het pre-mRNA verwijderd worden zijn de introns.
Gevonden op http://nl.wikibooks.org/wiki/Verklarende_woordenlijst_biologie_voor_het_sec

Exon

Een exon (van Engels: expressed region) is een stukje DNA dat zich bevindt in een gen en dat in het uiteindelijke mRNA terecht zal komen. Het grootste deel van de exons zal uiteindelijk ook coderen voor het eiwit wat door het betreffende gen bepaald wordt. De delen van het gen die niet in het uiteindelijke mRNA terechtkomen, worden introns genoemd...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Exon

exon

Gedeelte van het DNA in een gen, dat overgeschreven wordt naar mRNA en de code voor (delen) van een polypeptide (eiwit) bevat.
Simulatie van de DNA-volgorde van een chromosoom, inclusief start- en stopcodons en introns en exons van PBS.
Gevonden op http://www.digischool.nl/bi/pbb/search.php

Exon

Een exon (van Engels: expressed region) is een stukje DNA dat zich bevindt in een gen en dat in het uiteindelijke matuur mRNA terecht zal komen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/nol.php
Geen exacte overeenkomst gevonden.