
1) Bereidingswijze 2) Keukenterm
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Fonceren/1

Fr. foncer. 1. De bodem en de zijkanten van een kastrol beleggen met farce, spekzwoerd, schijven ham, spek, wortel, uien, sjalot, bouquet, kortom wat nodig is en waarop alle vlees gelegd wordt met passend nat, om gestoofd te worden.
2. Een taartvorm beleggen met een dun uitgerolde lap deeg, met farce, gelei enz ••
3 .Bodem en zijkanten ...
Gevonden op
http://www.rrr.nl

Het aanbrengen van een dun laagje deeg in een bakvorm of terinnevorm, met als doel een bodem voor taarten, petits-fours of terinnes te maken. Ook beschermt het de vulling van bijvoorbeeld terinnes tegen directe verhitting. Voor deze techniek wordt fonceerdeeg of 'harde wener' deeg gebruikt.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

een bakvorm met bladerdeeg of brokkeldeeg bekleden.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Het aanbrengen van een dun laagje deeg in een bakvorm of terinnevorm, met als doel een bodem voor taarten, petits-fours of terinnes te maken. Ook beschermt het de vulling van bijvoorbeeld terinnes tegen directe verhitting. Voor deze techniek wordt fonceerdeeg of ‘harde wener’ deeg gebruikt.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Met spek bekleden van een pan waarop vlees gestoofd wordt Deze term wordt ook gebruikt voor het bekleden van taart- en puddingvormen
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Het aanbrengen van een laagje deeg in een bakvorm.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11433

Met spek enz. bekleden van bodem en zijkanten van een vuurvaste schotel, kook- of braadpan, waarop het vlees gelegd wordt om gestoofd te worden. Ook wel bekleden van pudding- en taartvormen.
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcf.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.