
Hazard Analysis Critical Control Points, wettelijk verplicht kwaliteitssysteem voor levensmiddelenbedrijven.
Gevonden op
http://www.cuy.be/ls/nl/teksten/logistiek/Woordenlijstlogistiek.htm

HACCP is de afkorting voor 'Hazard Analysis Critical Control Points'. Dit is een methode waarmee alle gevaren in diervoeding en levensmiddelen worden gecontroleerd. Met de HACCP-methode worden gevaren in voedsel geëlimineerd, voorkomen of tot een niveau gebracht dat aanvaardbaar is. Zo wordt bijvoorbeeld voorkomen dat mensen ernstig ziek kunnen wo...
Gevonden op
http://www.ensie.nl/definitie/HACCP

HACCP, de afkorting voor ''Hazard Analysis and Critical Control Points, is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. De Nederlandse vertaling is 'gevarenanalyse en kritische beheerspunten'''.(FoodHolland.nl) De afkorting wordt als zodanig uitgesproken: "ha-a-sé-sé-pé", of op Engelse wijze als letterwoord: ˈhæsəp. Bedrijven die...
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/HACCP

Gevarenanalyse en kritische controlepunten (HACCP) is een systeem dat gevaren voor de voedselveiligheid detecteert, evalueert en beheerst. Het wordt door levensmiddelenbedrijven gebruikt om te zorgen voor veilig(e) productie, opslag en vervoer van levensmiddelen.
Gevonden op
https://www.efsa.europa.eu/nl/glossary-taxonomy-terms/h

Hazardous Analyses Critical Control Points. Hygiënische eisen gesteld aan het klaarmaken, serveren en aanbieden van voedselproducten.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10165

Hazard Analysis Critical Control Points. HACCP is een preventief systeem. Door de gezondheidsrisico`s in bereidings- en behandelingsprocessen op te sporen en deze vervolgens beheersbaar te maken, wordt de veiligheid van het product verhoogd. Meer specifiek: Een `Hazard` is een gevaar dat redelijkerwijs in een product aanwezig zou kunnen zijn en zod...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10412

Hazard Analysis Critical Control Points, wettelijk verplicht kwaliteitssysteem voor levensmiddelenbedrijven.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10441

Informatie over dit onderwerp kunt u vinden op de website van het Voedingscentrum.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10922

Een systematische aanpak om de veiligheid van voedsel, medicijnen e.d. te optimaliseren. Bedrijven in deze branche zijn verplicht een haccp-plan te hebben.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11557
Geen exacte overeenkomst gevonden.