de (m)/het hachee zelfst.naamw. Uitspraak: [ hɑ'ʃe ] Afbreekpatroon: ha·chee gerecht van gestoofde stukjes vlees, klaargemaakt met uien en wijn of azijn culinair Voorbeeld: 'hachee met rode kool en aardappeltjes' Synoniemen: prak Gevonden op https://www.woorden.org/woord/hachee
'Hachee' is een traditioneel stoofgerecht op basis van blokjes vlees, vis of gevogelte, en groenten. De vrij dikke jus wordt op smaak gebracht met bijvoorbeeld peperbollen, kruidnagels en laurier. Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Hachee
Hachee komt van het Franse woord 'hacher', hetgeen 'hakken' betekent Reeds in de 17e eeuw at men vaak een stoofpot die bestond uit 'alderly' vlees, vis of gevogelte, die ’s zomers met groene groenten werd bereid, ’s winters met bonen, wortels en pruimen; daar kon dan een 'look-bol bygesmeten' worden. Ook de beschrijvingen van Middele... Gevonden op https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abch.phpl