Zoek op

hacker

Computerprogrammeur, die beveiligingssystemen kraakt en zo inbreekt in computersystemen van bedrijven, instellingen en overheden. Soms louter voor het plezier in de technologische uitdaging, soms met de bedoeling schade aan te brengen als men het met de betreffende instantie niet eens is en soms om aan te tonen dat de beveiliging niet deugt.
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/media/hacker

hacker

Engels hacker: kraker. Inbreker in een computer . De mogelijke strafbaarheid van het kopiëren of vernietigen van andermans informatie is een onderdeel van de politieke discussie over computercriminaliteit en informatievrijheid. Door met een eigen computer systematisch en snel allerlei mogelijke wachtwoorden uit te proberen kan een hacker zich soms...
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/techologie-en-techniek/hacker

hacker

de hacker zelfst.naamw. (m.) Uitspraak:   ['hɛkər] Verbuigingen:   hacker|s (meerv.) iemand die inbreekt in computers of smartphones van andere mensen Voorbeeld:   `Voor veel hackers is het een sport om in te breken in zwaar beveiligde computersystemen.` &...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/hacker

HACKER

1) Computerkraker 2) Digitale inbreker
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/HACKER/1

hacker

iemand die hackt
Gevonden op http://neologismen.nl/category/

Hacker

Een hacker is in het dagelijks spraakgebruik meestal iemand die inbreekt in computersystemen. == Omschrijving == In bepaalde technisch georiënteerde subculturen is een hacker een persoon die geniet van de intellectuele uitdaging om op een creatieve, onorthodoxe manier aan technische beperkingen te ontsnappen; bijvoorbeeld een goede programmeur, h...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Hacker

hacker

computerkraker
Jaar van herkomst: 1985 (De Coster 1999 )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Hacker

Iemand die zijn ervaring en kennis op het gebied van computers, netwerken en software misbruikt om zonder toestemming in te loggen op computers van derden, en daar op oneigenlijke wijze informatie steelt.
Gevonden op http://www.emazing.nl/woordenlijst.htm

Hacker

Digitale inbreker.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10230

hacker

Computerkraker. Technisch onderlegd persoon die probeert in te breken in andermans computernetwerk of computersystemen, wat uiteraard strafbaar is. Hackers zijn ofwel black hat ofwel white hat.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10433

Hacker

Een persoon die, met behulp van software of persoonlijk, inbreuk doet op een computer om die voor oneigenlijke doelen in te zetten, functies en diensten te storen of om intelectuele eigendommen te stelen. Hoewel deze definitie slechts de negatieve klank weergeeft, zijn er meer definities over de naam 'Hacker' bekend. Lees hierover meer op Wikipedia...
Gevonden op http://www.microcenter.nl/woordenregister.php

hacker

iemand die inbreekt in computersystemen vb: de hacker beschadigde de bestanden van de bank
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=hacker

hacker

een persoon die probeert in te breken in systemen. Vaak is het de hacker er meer om het inbreken zelf te doen dan om het aanbregen van schade. Het zichzelf ongeoorloofd toegang verschaffen tot een systeem is wel strafbaar.
Gevonden op http://www.netadvies.nl/advies/woorden.html

Hacker

Persoon die lekken in software opspoort. Wordt vaak verward met cracker, echter een cracker misbruikt de lekken ook
Gevonden op http://www.pc-tutorials.nl/computerwoordenboek.php?lijst

hacker

synoniem: cowboy. In positieve zin: een programmeur in hart en nieren. Die het liefst zo low-level mogelijk programmeert, ook wel bitneuker genaamd. In negatieve zin: computerinbreker, een kraker van computersystemen.
Gevonden op http://www.webmasterwoordenboek.nl/h.php?id=3091

Hacker

In positieve zin is een hacker een persoon die zwakke plekken op computersystemen of software aantoont, zonder er verder misbruik van te maken. In de volksmond zijn hackers mensen die op systemen proberen in te breken. Dit zijn eigenlijk 'crackers'.
Gevonden op http://www.webmasterwoordenboek.nl/h.php?id=3329

Hacker

Een hacker is iemand die computerbestanden wijzigt naar eigen inzicht om zodoende iets van de computer en-of het programma gedaan te krijgen. Met een hacker wordt ook wel een persoon aangeduid die zich toegang weet (of probeert) te verschaffen tot computernetwerken, waar hij of zij eigenlijk helemaal geen toegang heeft.
Gevonden op http://www.websitemaken.be/index.php?page=begrippenlijst

Hacker

(Je hebt twee soorten hackers.)
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

Hacker

Verzamelnaam voor fanatieke computergebruikers van diverse pluimage. Subsoorten zijn: de white hat, de grey hat, de black hat en de hacktivist. Ook scriptkiddies worden vaak, ten onrechte, tot de hackers gerekend.
Gevonden op https://labyrinth.rienkjonker.nl/lexicon/terminologie

Hacker

Iemand die systemen wil proberen te doorgronden puur en alleen om zijn of haar nieuwsgierigheid te bevredigen. Hackers willen graag weten hoe bepaalde zaken werken. Soms is het twijfelachtig hoe legaal bepaalde zaken zijn die een hacker uitvoerd, zoals het inbreken in een computersysteem. Een hacker zal, in tegenstelling tot een Cracker, nooit scha...
Gevonden op https://www.weethet.nl/dutch/glossary.php
Geen exacte overeenkomst gevonden.