Zoek op

hoogbouw

de hoogbouw zelfst.naamw. (m.) Uitspraak:   ['hoxbɑuw] gebouwen met veel verdiepingen Voorbeeld:   `Het oude station wordt nu letterlijk overschaduwd door de omringende hoogbouw.`Antoniem:   laagbouw © Kernerman Dictionaries. SpellingCorrect gespeld: ...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/hoogbouw

HOOGBOUW

1) Flatbouw 2) Flatwoningen
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/HOOGBOUW/1

Hoogbouw

Hoogbouw is een term die gebruikt wordt voor hoge gebouwen. Officieel wordt in Nederland de term hoogbouw gebruikt voor gebouwen waarin volgens het Bouwbesluit een lift vereist is. Deze eis geldt voor gebouwen vanaf vijf verdiepingen. De term wolkenkrabber is gereserveerd voor bepaalde hoogste gebouwen. Wolkenkrabbers zijn vooral te vinden in de V...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoogbouw

Hoogbouw

Manier van bouwen waarbij men in meerdere bouwlagen op elkaar woont. Voorbeelden hiervan zijn de portiekflat en de galerijflat.
Gevonden op http://www.digischool.nl/ak/onderbouw-vmbo/materiaal/begrip/b_stedge.htm

Hoogbouw

Manier van bouwen waarbij men in meerdere bouwlagen op elkaar woont. Voorbeelden hiervan zijn de portiekflat en de galerijflat.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10766

Hoogbouw

[ architectonische termen] Met hoogbouw wordt een hoog gebouw of een groep hoge gebouwen aangeduid; het tegenovergestelde van laagbouw. Hoogbouw staat volgens het Bouwbesluit voor gebouwen met een verblijfsgebied dat 70 meter of meer uitsteekt boven straatniveau.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10776

Hoogbouw

[Aardrijkskunde] Zelfstandige woningen in een gebouw van vier of meer verdiepingen. (Meergezinswoningen)
Gevonden op https://quizlet.com/119215907/begrippen-so-h4-aardrijkskunde-flash-cards/
Geen exacte overeenkomst gevonden.