Zoek op

hormoon

het hormoon zelfst.naamw.Uitspraak:   [hɔrˈmon] Verbuigingen:   hor|monen (meerv.) stof in je lichaam die lichaamsprocessen regelt biologie Voorbeelden:   `geslachtshormoon`, `groeihormoon`last van je hormonen hebben  (je niet lekker voelen, je ver...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/hormoon

HORMOON

1) Afscheidingsproduct 2) Biokatalysator 3) Deel van het lichaam 4) Door klieren afgescheiden stof 5) Door klieren afgescheiden vocht 6) Klierstof 7) Lichaamsdeel 8) Lichaamsstof 9) Signaalstof 10) Stof die gevoed wordt door klieren 11) Stof die gevormd wordt door klieren 12) Stof uit klieren
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/HORMOON/1

Hormoon

(Gr., = de aandrijvende, opwekkende), specifieke organische stof met een regulerende werking, meestal gevormd door klieren met inwendige afscheiding (secretie). Functie: In samenhang met het zenuwstelsel zijn hormonen in belangrijke mate verantwoordelijk voor de evenwichtige coördinatie van de verrichtingen van de verschillende delen van hogere or...
Gevonden op http://home.kpn.nl/b1beukema

Hormoon

Hormonen zijn signaalstoffen die door endocriene klieren via de bloedbaan aan doelcellen of -organen worden afgegeven. Dit in tegenstelling tot neurotransmitters waarvan het effect (meestal) optreedt op de plaats van afgifte (de synaps). Ook feromonen zijn chemische boodschappers, maar dan tussen verschillende individuen van dezelfde soort. Ook pl...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Hormoon

hormoon

• [biochemie] [medisch] stof die door een endocriene klier wordt afgescheiden en een bepaald effect veroorzaakt in het lichaam.
Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/hormoon

hormoon

inwendig afgescheiden stof
Jaar van herkomst: 1912 (KKU )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Hormoon

Een door het lichaam aangemaakte chemische stof, dit is een aminozuur, eiwit of steroïd. Deze hormonen, die via de bloedsomloop getransporteerd worden, zorgen ervoor dat de organen die een bepaalde stof nodig hebben tot activiteit aangezet worden.
Gevonden op http://www.dehelianthus-haarlem.nl/newhtml/lexicon/list_A.html

hormoon

Stof die door klieren wordt afgescheiden in het bloed, die invloed heeft op de werking van bepaalde organen, de doelwitorganen.
Gevonden op http://www.digischool.nl/bi/pbb/search.php

hormoon

chemische stof die in het lichaam wordt gevormd door een aantal organen (waaronder schildklier, bijnier en geslachtsorganen), die via de bloedstroom bepaalde organen aanstuurt. synoniem: increet
Gevonden op http://www.dokterdokter.nl/encyclopedie/overzicht

hormoon

Bioactieve stof die chemische processen in het lichaam reguleert.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10648

Hormoon

Organisch product van een klier met een inwendige afscheiding aan de bloedstroom waarmee het wordt getransporteerd naar een ander voor het hormoon gevoelig weefsel of orgaan, waar het een specifieke werking uitoefent.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10650

Hormoon

Een organische stof die afgescheiden wordt door gespecialiseerde cellen, meestal door cellen van de endocriene klieren en die in staat is belangrijke fysiologische reacties te activeren of te remmen en dit zowel in cellen van een ander weefsel als in het weefsel waarin het hormoon gesecreteerd wordt. (zie ook pagina 110 tot en met 120.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10745

Hormoon

Stof die door (endocriene) klieren wordt afgescheiden, door het bloed wordt getransporteerd en gedrag en-of werking van andere organen beïnvloedt..
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10765

hormoon

stof die door endocriene cellen in de bloedbaan wordt vrijgesteld en een invloed uitoefent op de werking van andere cellen of organen. Insuline is een hormoon. Het wordt door de betacellen van de pancreas gemaakt en via de bloedbaan over heel het lichaam verspreid, waar het de verbranding van glucose door de cellen regelt.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10926

Hormoon

Een chemische stof die door endocriene klieren wordt geproduceerd en specifieke effecten op andere cellen heeft.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11048

hormoon

in het lichaam geproduceerde regulerende stof (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/hormoon

Hormoon

[Natuurwetenschappen] Stof die gevormd wordt door klieren en direct in het bloed wordt afgegeven. Hormonen regelen de werking van organen.
Gevonden op https://quizlet.com/73239887/natuurwetenschappen-flash-cards/
Geen exacte overeenkomst gevonden.