
Iers mos wordt door sommige (thuis)brouwers gebruikt als klaringsmiddel; het bevordert het uitvlokken van eiwitten. Iers mos versnelt het samenklonteren van de diverse eiwitmoleculen en het trekt andere vaste stoffen aan. Het wordt meestal een kwartier voor het einde van het kookproces toegevoegd aan de kokende wort. Er zijn slechts kleine hoeveelh...
Gevonden op
https://bierwoordenboek.com/Iers%20mos.ashx

Iers mos is een roodwier dat in groepen voorkomt op stenen en rotsen tot in ondiep water. Het wier is te vinden in de Atlantische Oceaan, de Noordzee en komt soms ook voor in de Baltische Zee. De soort heeft een bladvormig thallus, dat uitloopt in brede vertakkingen. Iers mos wordt gebruikt om carrageen te winnen, een stof die in de farmaceutische ...
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10263

(Chondrus crispus) Chondrus crispus Stackhouse -Nederlandse naam:- Iers mos -Beschrijving:- Een mooi en bekend roodwier, waaraan genezende eigenschappen worden toegeschreven. Thallus tot 10 - 15 cm hoog. Onderste deel plat en meestal onvertakt, daarna dichotoom vertakt. Vaak enigszins platte vorm met 'gekroesde' blaadjes. De kleur kan misleidend zi...
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10775

Latijnse naam: Chondrus crispus Gebruikte delen: Gedroogde plant Deze rode wieren gedijen in de koele wateren van de noordelijke Atlantische Oceaan. Ze worden als emulgator gebruikt in een reeks voedingsmiddelen. Iers mos (ook wel bekend als Parelmoes) kan in allerlei vormen voorkomen met waaiervormige tot lintvormige thalli en alles daartussenin. ...
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/11010

'Iers mos' ('Chondrus crispus') is een roodwier uit de klasse Florideophyceae. 'Chondrus crispus' is een klein paarsrood zeewier (tot 22 cm lang).
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Iers_mos
Geen exacte overeenkomst gevonden.