Zoek op

kevlar

I kevlar zelfst.naamw. materiaalkunde een synthetische vezel die erg sterk is    Voorbeeld: `In kogelwerende vesten is kevlar verwerkt. ` III kevlar bijv.naamw. materiaalkunde gemaakt van kevlar    Voorbeeld: `Het kevlar vest wordt veel door journalisten gebruikt ` Bron: ...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/kevlar

KEVLAR

1) Grondstof voor de touwslagerij 2) Synthetische stof 3) Synthetische vezel 4) Zeer sterke kunststof
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/KEVLAR/1

Kevlar

Kevlar is de door DuPont gebruikte handelsnaam voor een aramidevezel. Een aramide is een aromatisch polyamide (nylon) dat wordt bereid via polycondensatie van een aromatisch dicarbonzuur met een aromatisch diamine. In het geval van kevlar gebeurt dit met tereftaalzuur en 1,4-fenyldiamine. Kevlar heeft uitzonderlijk goede mechanische eigenschappen,...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Kevlar

Kevlar

Een synthetisch materiaal dat overgewaaid is vanuit de ruimtevaartwereld naar o.a. luidsprekers. Het is zeer licht, sterk en niet-resonerend.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10355

kevlar

Syn.: Aromatische polyamide Def.: zeer sterke kunststof, waarmee onder andere bepaalde polyester jachten worden versterkt.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10880

Kevlar

Een zeer duurzaam kunstmatig gefabriceerde vezel, gebruikt in de helm en de hoofdsteun. Het heeft een grote stevigheid en is erg licht.
Gevonden op http://www.f1-club.be/informatie/lexicon.php

Kevlar

(Een synthetisch materiaal dat oorspronkelijk vanuit de ruimtevaarttechniek gebruikt wordt in bijvoorbeeld kogelvrije vesten en luidsprekers. Kevlar is zeer licht, sterk en niet-resonerend.)
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers
Geen exacte overeenkomst gevonden.