Zoek op

kleurtemperatuur

kleurtemperatuur zelfst.naamw. [natuurkunde] [fotografie] (van een lichtbron:) de temperatuur van een hypothetisch zwart lichaam waarvan het uitgestraalde licht dezelfde kleurindruk geeft als die lichtbron Bron: Wikiwoordenboek - kleurtemperatuur. SpellingJuist gespeld: 'kleurtemperatuur'...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/kleurtemperatuur

Kleurtemperatuur

De kleurtemperatuur van een lichtbron voor wit licht is gedefinieerd als de temperatuur van een hypothetisch zwart lichaam waarvan het uitgestraalde licht dezelfde kleurindruk geeft als de lichtbron. De kleurtemperatuur wordt meestal uitgedrukt in kelvin (K). Volgens de verschuivingswet van Wien neemt de golflengte van het uitgestraalde licht af m...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Kleurtemperatuur

Kleurtemperatuur

De kleurtemperatuur geeft een idee van de kleur van een lichtbron. Het begrip komt van het verschijnsel dat veel materialen gaan gloeien bij toenemende temperaturen. Hoe lager de kleurtemperatuur, hoe roder en hoe hoger de kleurtemperatuur, hoe blauwer het licht.
extra warmwit: ca. 2700 K
warmwit: ca. 3000 K
neutraal wit: ca. 4000 K
koe...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10041

Kleurtemperatuur

De temperatuur bepaalt welke kleur een heet stuk(je) materie heeft. Bij lage temperaturen is er een verschuiving naar rood, bij hoge temperaturen naar wit.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10306

Kleurtemperatuur

Verschillende lichtsoorten geven kleuren anders weer. De kleurtemperatuur wordt in Kelvin uitgedrukt. Bij digitale camera`s wordt meestal over witbalans gesproken. Een handmatige instelling op daglicht, gloeilamplicht en TL-licht is vaak mogelijk.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10355

Kleurtemperatuur

Dit is de gemeten kleur van een lichtbron, bestaand licht, dan aangeduid in graden Kelvin. Daglicht -flitslicht = ca 5400-6000K.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10475

kleurtemperatuur

Een belangrijk kenmerk van licht is de kleurtemperatuur. Niet elke lamp geeft dezelfde kleur licht. Licht van de gewone gloeilamp is nogal geel. Dit is een warme kleur die ook warm en gezellig aandoet. Halogeen licht is veel witter en doet dus ook wat killer aan.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10679

kleurtemperatuur

Hiermee wordt in graden Kelvin de kleurkwaliteit van een lichtbron aangeduid. De kleurtemperatuur van een lichtbron voor wit licht is gedefinieerd als de temperatuur van een zwart lichaam waarvan het uitgestraalde licht dezelfde kleurindruk geeft als de werkelijke lichtbron. Volgens de wet van Wien neemt de golflengte van het uitgestraalde licht af...
Gevonden op http://www.gianottenprintedmedia.nl/grafisch-woordenboek/details/kleurtempe

Kleurtemperatuur

(Daglicht 6500 kelvin. Instelbaar op de meeste camera's. Vaak automatisch.)
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers
Geen exacte overeenkomst gevonden.